Luka (10) spreekt in gemeenteraad

We berichtten u al eerder over de sluiting van het bieb filiaal op de Schelfhorst. Op dinsdagavond zitten de professoren uit de gemeenteraad weer bij elkaar en wordt over dit onderwerp vergaderd. Luka de Smit – 10 jaar oud – baalt van de sluiting die per 1 januari 2015 een feit is en springt op de zeepkist. Ze kan nu nog alleen op de fiets naar het filiaal aan de Binnenhof om haar boeken te lenen. Straks niet meer. Luka zal dinsdagavond de gemeenteraad toespreken en dat vinden wij fokking lijp!

Of het zal helpen is te betwijfelen, want de geleerden aan het stadhuisplein hebben met enige regelmaat problemen met hun oren, om niet te spreken over het luisteren naar de burger. Luka heeft een lijst met handtekeningen verzameld en zal deze aanbieden samen met een aantal leerlingen van de school. Wellicht dat onze plaatsvervangende dorpspastoor – burgemeester Urlings – nog iets kan betekenen, maar ook dat zal lastig worden. Zijn doel is vooral om zich niet teveel met de Almelose politiek te bemoeien en dat past de raadsprofessoren natuurlijk opperbest.

Wie niet waagt, wie niet wint zullen we maar zeggen. Een moedige poging van Luka, waarvoor dikke hulde! Wij wensen haar succes met deze actie. Wij zien in Luka nu al een HNDB talentje.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Luka (10) spreekt in gemeenteraad”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties