Hij komt zaterdag!

Zo jongens en meisjes … zijn we er klaar voor? Jaaaaaa, op zaterdag 15 november a.s. komt Sinterklaas met zijn helpers naar het centrum van Almelo. En ook dit jaar zal Almelo er weer een spectaculair feest van maken met o.a. de Heracles piet, de BlingBling piet, een DJ piet, danspieten, acro pieten, stelt pieten, een pietenband en nog zo’n 160 andere pieten! Verder zijn er 2 Segway pieten die – op een soort van halve elektrische wannabee Vespa scooter met pepernotenwielen – de boel flink opvrolijken. Én natuurlijk de man die volgens onze geschiedenisboeken minimaal 864 jaar oud is, nog steeds donders goed te passe en weigert om een scheerapparaat te gebruiken … Sinterklaas! Jah!

Met zes dikke boten zal de goedheiligman – samen met zijn gebruinde assistenten – rond de klok van 12.30 uur de haven binnen knallen. “Het wordt een te gek feest! En een feest van herkenning, want we krijgen zelfs les van het Sinterklaas Journaal!”, aldus Niek Slaghekke. Hij is één van de vrijwilligers – en mede organisator – die zich inzet om er voor de kinderen een onvergetelijke middag van te maken en onze traditie in ere te houden. Dikke hulde! “Met meer dan 100 vrijwilligers achter de schermen zijn we bezig om alles goed te organiseren”, vervolgt Niek.

Sinterklaas wordt officieel ontvangen in de Almelose haven door de belangrijke loco burgemeester in een net pak, meneer Claudio Bruggink. Zorg er vooral voor dat je een mooie tekening maakt, want na de ontvangst is er ruim een uur tijd voor de Sint om die in ontvangst te nemen en ze boven zijn bed te plakken. Voor meneer Bruggink hoef je geen tekening te maken. Als dat allemaal klaar is, zal de Sint op zijn knol door het centrum van Almelo toeren en hij verwacht om circa 16.30 uur aan te komen in zijn Almelose huurwoning. Sinterklaas verblijft namelijk – tot zijn vertrek naar Spanje – in het oude pand van Foto/Video Boom aan de Grotestraat 78.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Volg dan de Facebookpagina over de intocht in Almelo.

Wil je een keer kijken in het huis van Sinterklaas? Dat kan ook na zaterdag.

Het huis van Sinterklaas is namelijk geopend op de volgende dagen en tijden:
Woensdag 19 november, woensdag 26 november en woensdag 3 december – van 13.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag 22 november en zaterdag 29 november – van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 30 november – van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Op zaterdagen en koopzondag zal ook de hele dag de Pietenband aanwezig zijn.

Oh ja, we vonden nog een leuk filmpje uit 2012 met foto’s van de intocht van Sinterklaas in Almelo:

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

1 reactie op “Hij komt zaterdag!”

  1. Koppeltje schreef:

    Jammer dat het dit jaar erg slecht was. Onderweg erg weinig pieten die leuk deden,waren meer met zich zelf bezig. Kinderen moesten vragen om iets te krijgen en waren er ook weinig. Al met al is hier op bezuinigt en vind dat jammer.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties