Gemeente wil rotondes verpatsen

De Gemeente Almelo is het spoor bijster. Is er paniek? Jazeker! Als je financieel zo ongeveer volledig naar de kolonialen gaat dan moet je heel creatief zijn én dat is mevrouw de wethouder ten Seldam wel, want zij heeft namelijk de oplossing gevonden! We verpatsen alle Almelose rotondes aan bedrijven in ruil voor geld en dan mogen zij de rotondes van eigen reclame voorzien en verder onderhouden. Dat lazen we deze week in de Tubantia. Oh jah, en de naam mogen ze er ook aan verbinden, zoals bijvoorbeeld Dierenspeciaalzaak Jan de Rootonde. Of de ABNAMROtonde. Dat komt niet goed mevrouw de wethouder!

En dan hebben we het nog niet gehad over de verkeersveiligheid, terwijl je whatsappend in je auto over de Aalderinkssingel rijdt, je telefoon gaat en je in het midden naar een giga grote plastic Big Mac zit te staren of een kudde kakelende kippen van Jan de Rootonde.

Natuurlijk, alles voor geld, want we gaan heel hard richting de status van artikel 12 gemeente. Een status die je krijgt als je over een lange periode grote financiële tekorten op de begroting hebt en een beroep moet doen op het gemeentefonds – een soort voedselbank voor gemeenten – om extra geld te vragen. De geldverstrekker zal zich dan ook gaan bemoeien met de Almelose financiën en dan zou het zomaar kunnen zijn dat u bijvoorbeeld meer OZB belasting moet gaan betalen om de begroting weer op orde te krijgen.

Mevrouw de wethouder zal zich nog wel een keer achter de oren krabben als ze straks op haar luxe kamertje achter de rode kozijnen door haar brilletje zit te loeren naar Jan de Rootonde.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

1 reactie op “Gemeente wil rotondes verpatsen”

  1. henry schreef:

    laten ze eerst de gemeentelijke panden en dat zijn er nog heel veel verkopen dan komen ze er aardig uit

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties