GA Eagles – Heracles (1-3)

Heracles blijkt dit seizoen de meest constante ploeg in de eredivisie, want het weet elke week weer een tegengoal te incasseren in het eerste kwartier. Na 8 minuten was het al raak. Kowet begon agressief aan de wedstrijd en creëerde meteen na de aftrap een aantal grote kansen. Jan Beton Kolder kopte na 8 minuten de 1-0 binnen en dat was verdiend. Heracles bakte er weinig van en speelde alsof het Deventer koek aan de schoenen had. Na een half uur probeert Turuc van Kowet een Heraclied op de middellijn door midden te trappen en wordt terecht met rood het veld afgestuurd door de goed leidende lesbienne Bas Nijhuis. Ruststand 1-0.

Na het bekertje thee begint Heracles – met Koenders voor Pelupessy – goed aan de tweede helft tegen de 10 man uit Deventer. Linssen scoort met de kop al na 2 minuten de aansluitingstreffer en weet er 20 minuten later nog 1 te maken. Ongekende weelde, met 1-2 voorstaan in een uitwedstrijd, dat is even wennen! In een open duel weet Heracles de wedstrijd naar zich toe te trekken en krijgt flink wat kansen om Deventer in een definitieve rouw te dompelen. Met dank aan de opgefokte Turuc – die even goed naar de beelden van zijn moordaanslag moet kijken – scoort Linssen de 1-3 en daarmee een loepzuivere hattrick.

De egeltjes gooien er nog een slotoffensief uit, maar dat levert ze niks op. Na 90 minuten spelen kunnen we concluderen dat Heracles het hek niet meer sluit in de eredivisie. Hulde! Er is nog een lange weg te gaan, maar dit is een enorme opsteker voor spelers, supporters en alles wat een zwart-wit hart heeft. Volgende week PSV thuis.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “GA Eagles – Heracles (1-3)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties