Een liefdesbrief van Cogas …

Hoera, Cogas heeft nieuws! Het is allemaal de schuld van Ziggo, aldus pagina 1 uit de brief van dorpspastoor Kirch. Dus zo zit dat? Ah gut. Vandaag viel bij alle Cogas “nummers” – ja u bent een nummer – een love letter op de deurmat. Het is 8 november 2014, bijna een maand na het ontstaan van alle shit, en zowaar een excuus van Cogas. We gaan er niet vanuit dat dit representatief is voor de snelheid van het kabelnetwerk, want dan hebben we met ons allen een nog veel groter probleem. Onze bloeddruk stijgt. De eerste pagina proza gaat zo ongeveer in zijn geheel over Ziggo en dan vooral over het feit dat Ziggo nergens toe bereid was, dat Ziggo niks kon en niks wilde, én dat Cogas met de beste wil van de wereld Ziggo wilde behouden. Hoppakee, straatje weer schoongeveegd. En dat terwijl de kabeldivisie van Cogas “gewoon” in handen is van Caiway die er natuurlijk alle belang bij heeft om haar miljoeneninvestering in het glasvezelnetwerk terug te halen. En ja, Caiway bepaalt!

“Ziggo was niet bereid om een marktconforme prijs te betalen. De prijs die Ziggo in de afgelopen jaren aan Cogas betaalde was beduidend lager dan het gemiddelde in Nederland”, aldus Kirch op pagina 1 van de liefdesbrief. Maar beste Cogas Sinterklaas Kirch, u kunt toch op uw klompen aanvoelen dat Ziggo niet opeens nu de hoofdprijs gaat betalen? Had dan meteen – in het allereerste begin – goede prijsafspraken gemaakt, ook voor de lange termijn. In staffels per jaar omhoog bijvoorbeeld. Samen geld verdienen, win-win, want dan kun je wél met elkaar verder. Zucht …

“Caiway ging wel akkoord met ons aanbod”, aldus pagina 2. De bloeddruk stijgt verder. Maar, Caiway = Cogas! “Het huidige dienstenpakket van Caiway is zo goed als vergelijkbaar met dat van Ziggo”. Ja precies, zo goed als. In die laatste 3 woorden zit nou net de crux. Opvallend is bovendien dat pagina 2 van de brief u vooral informeert over zaken die niet kunnen. Uw mailadres bent u straks kwijt. Dat is de schuld van Ziggo. Ziggo wil immers niet meewerken. Ziggo heeft zich jarenlang ingekocht onder de marktprijs bij Cogas en dankzij u hun zakken goed gevuld. Sinterklaas Kirch is daarmee akkoord gegaan, maar het is wel de schuld van Ziggo. Cogas moet dan toch de consequenties aanvaarden? Nee joh! Ziggo zuigt.

Kort samengevat, een brief waar we niet op zaten te wachten. Vrij goedkoop om de schuld bij Ziggo neer te leggen. En per 1 januari meerdere aanbieders? Mogen wij Cogas er nog even aan herinneren dat zij eerder beloftes hebben gedaan en dat ze die niet zijn nagekomen? Wij zijn klaar wel met Caiway en CBizz en hopen dat FIBER NL de diensten uitrolt. Dan is de keuze zo gemaakt. Helaas moet het allemaal wel via het vezeltje van Cogas, maar het is niet anders.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Een liefdesbrief van Cogas …”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties