CBizz de nieuwe katvanger van CAIWAY?

Vandaag heeft u ongetwijfeld gelezen dat er nóg een provider op het netwerk van Cogas komt; Hoera! CBizz. Een zakelijke provider die het druk heeft met – naar eigen zeggen – “het koppelen van verschillende bedrijfslocaties, domein registraties en servers”. CBizz is misschien een goede provider voor ondernemers, maar wat hebben wij daar als consumenten aan? Ze leveren helemaal geen diensten aan consumenten. Ze leveren niet eens televisie, laat staan de televisie zoals we gewend zijn. En als u een vraag heeft, wilt u iemand spreken die u begrijpt en niet iemand die praat over servers, IP adressen en ander technisch geneuzel.

CBizz was ook de zakelijke toeleverancier van Glashelder B.V. Glashelder was wel een consumenten provider. Maar deze ging eerder dit jaar failliet. Daar ging een gedeelte van de  klanten zelfs helemaal op zwart. Naar verluidt was CBizz één van de crediteuren die het faillissement aanvroeg om zo voor een habbekrats de klanten over te nemen. Dus eerst alles offline zetten en dan dezelfde klanten inpikken. Helemaal fris is dat niet.

Een klein beetje onderzoek wijst verder uit dat CBizz vroeger CAIW Netwerken B.V. heette, gevestigd op de Ambachtstraat 1 in Naaldwijk. Hoe toevallig: precies om de hoek van het hoofdkantoor van CAIWAY. Zie foto boven.

Op hun website claimen ze ‘verzelfstandigd’ te zijn vanuit CAIWAY, maar het heeft er alle schijn van dat ze een nieuwe katvanger zijn. Het lijkt op een poging ons wederom te lijmen met een sigaar uit eigen doos. Hoe betrouwbaar zijn de berichten en beloftes van Cogas? U weet dat ze eerder beloftes hebben gedaan en ook wat daar van terechtgekomen is.

Vanavond een analyse van de brief die Cogas vandaag verstuurde aan haar “klanten”. Houd onze site en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “CBizz de nieuwe katvanger van CAIWAY?”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares