Vanavond raadsdebat over Cogas

Mocht u niet naar het Polman gaan dan is het misschien een idee om eens even te gaan kijken bij de Mickey Mouse vergadering in het Stadhuis over de slapstick Cogas/Caiway/Ziggo – en niet minder interessant – het onderwerp WMO dat ook op de agenda staat. De gemeenteraad van Twenterand kwam afgelopen donderdagavond in Vriezenveen al bijeen in een spoedoverleg en stuurde wethouder Oordt met een unanieme petitie naar de aandeelhoudersvergadering van de Cogas. “Wij komen op voor de burger”. Hulde. De gemeente Almelo – die 22,8% van de aandelen Cogas bezit en daarmee de grootste aandeelhouder van alle gemeenten is – had daar blijkbaar niet zoveel trek in en vergadert dus vanavond pas.

De VVD – die notabene al in 2012 instemde met de verkoop van de aandelen Cogas aan Caiway – heeft een interpellatiedebat aangevraagd en jankt nu gezellig met u mee. Er is destijds niet over de gevolgen nagedacht van de verkoop en de VVD zal o.a. de vraag stellen of men op een juiste wijze door Cogas is geïnformeerd in 2012 en of de gevolgen (monopolie Cogas) ook duidelijk op tafel zijn gekomen destijds. Maar de VVD had zelf natuurlijk ook kunnen bedenken dat Caiway het alleenrecht zou krijgen, 1+1 is immers 2. De toen verantwoordelijk wethouder Andela zit nu fijn achter de geraniums met een dikke vinger. Een mooi excuus om deze vragen niet te beantwoorden.

Mochten de geleerden vanavond geen goede oplossing bedenken dan zal de partij LAS deze motie op tafel pleuren. Het is zo ongeveer een kopie van wat Twenterand heeft besloten in minder dan 20 minuten vergaderen.

Wordt vervolgd dus!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Vanavond raadsdebat over Cogas”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties