Stoute meisjes maken plaats voor Polen?

Na zdrowie … op de gemeente Almelo welteverstaan! Ze hebben een werelddeal gemaakt, want Huize Alexandra – voorheen een internaat voor hele stoute meisjes aan de Vriezenveenseweg in Almelo – is voor een symbolisch bedrag van 1 Euro gekocht van de Stichting Horizon en wordt nu verhuurd aan Marquette Detachering. Goed voor het spekken van de gemeentekas en de werkgelegenheid(?) zou je zeggen. De keet wordt drastisch verbouwd en daarna zullen er ca. 70 Poolse werknemers gaan wonen. Bovendien wordt een deel als bedrijfsverzamelgebouw ingericht voor startende ondernemers die werkruimte zoeken.

Ook het COA (nee, nee, nee, geen SOA maar Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) had interesse om het pand te huren van de gemeente Almelo om er asielzoekers in te proppen. Wethouder Timmeranja wil het pand graag 10 jaar aan Marquette verhuren, maar dan moet nog wel even het bestemmingsplan aangepast worden van maatschappelijk naar wonen.

U kunt op uw klompen aanvoelen dat de buurtbewoners en bewoners elders in Almelo niet uit hun plaat gaan van vreugde met de komst van deze 70 arbeidsmigranten. De maatschappelijke discussie wordt al jaren gevoerd en de Polen zouden ons het werk uit handen nemen. Of doen zij het vuile werk dat wij niet willen doen? Goedkope krachten die een jaar of 10 in Nederland komen werken en daarna de paling weer inpakken?

De gemeente zou omwonenden niet hebben geïnformeerd over de nieuwe bestemming van Huize Alexandra, maar Timmeranja beweert het tegendeel. Er is een petitie in het leven geroepen om de huisvesting van de Polen in Almelo tegen te gaan. Inmiddels hebben 203 mensen protest aangetekend. We zijn benieuwd naar uw mening: Laat die Polen hier rustig hun werk doen en hun potje Piwo drinken of optyfen en zoek een andere stad? U mag het zeggen …

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Stoute meisjes maken plaats voor Polen?”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties