Peter Reekers toegevoegd aan technische staf Heracles

Vanaf vandaag maakt Peter deel uit van de technische staf van Heracles. Hij gaat zich vooral bezighouden met het tweede elftal. Volgens algemeen directeur Nico-Jan Hoogma is de andere manier van werken ingezet om meer structuur in de spelersgroep aan te brengen: “We hebben dit seizoen voor het eerst een grote selectie van 32 spelers. Dat is gebeurd omdat de samenwerking met Go Ahead Eagles bij het Beloftenteam is weggevallen. Heracles wil met twee elftallen blijven meedoen aan de competities. Maar de wens is ontstaan om een kleinere groep af te splitsen zodat met een kerngroep kan worden toegewerkt naar de wedstrijd van het eerste elftal.”

De selectie wordt gesplitst in een kerngroep, die toewerkt naar de eerstvolgende wedstrijd en een tweede groep. Vandaar dat oud-speler Peter Reekers per vandaag is toegevoegd aan de technische staf. Heracles wil met de scheiding meer overzicht in de selectie aanbrengen zodat extra focus kan worden gelegd op de kerngroep die zich voorbereidt op de komende wedstrijd. De twee groepen gaan los van elkaar trainen. In de praktijk gebeurde dit al met enige regelmaat.

Volgens Hoogma kan de kwaliteit van die training dan ook omhoog. Hij benadrukt dat de kerngroep wekelijks van samenstelling kan verschillen: “Dat hangt onder meer af van blessures, schorsingen en vorm.”
In de praktijk zal het vooral betekenen dat het op donderdag, vrijdag en eventueel zaterdag minder druk is bij de training van de eerste selectie. In het begin van de week was er vaak al een scheiding tussen twee groepen vanwege de Beloftencompetitie op maandagavond.

Met ingang van vandaag is oud-speler Peter als parttime assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf. Peter voetbalde 9 seizoenen voor Heracles. “Een echte clubman en een jonge gedreven trainer als aanvulling op de technische staf”, aldus Hoogma. Reekers zal zich vooral gaan bezighouden met Jong Heracles en blijft parttime verantwoordelijk voor de sociaal maatschappelijke zaken.

Over Suus

Fotografe en manager van HNDB.nl. Regelt als dame de zaken waar de heren te laks voor zijn. Altijd en overal ter plaatse met camera. Komt u haar tegen? Lachen en zwaaien!

0 reacties op “Peter Reekers toegevoegd aan technische staf Heracles”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties