Oorlog in de Nachtegaalstraat?

Op woensdag 29 oktober zijn we een bakkie pleur gaan halen in de Nachtegaalstraat aan de AA, waar bewoners boos zijn op de gemeente Almelo, omdat er niet gecommuniceerd wordt over de werkzaamheden én dat bushaltes zomaar worden verplaatst zonder overleg. De complete straat is inmiddels omgeploegd en we treffen een beeld aan van hoe het er één dag na de eerste wereldoorlog ongeveer uitgezien moet hebben (zie foto’s onderaan deze pagina). Bovendien zou de straat er in 2 fasen worden uitgeropt – zodat het er niet overal tegelijkertijd een enorme bende is qua losliggende keien, drek, verkeer en veiligheid – maar helaas.

Het bushok
Mark en Mariska Lubbelinkhof, Eric Kruize en Belinda van de Weijer moesten met eigen ogen zien dat er plotseling een bushalte pal bij hen voor de deur zou worden geplaatst. Achter de bushalte zou een oversteekplaats komen. Navraag op straat bij een Bob de Bouwer van aannemer Heijmans leverde niets op. “Wij voeren uit wat de gemeente zegt”, aldus Bob. Dat snappen we.

“Het probleem is dat we nu minimaal 6 parkeerplaatsen moeten inleveren en dat volgens de laatste tekening van de gemeente de bushaltes – die eerst op de brug stonden – bij TCA Vloerdecor voor de deur zouden komen. Wij zijn nooit geïnformeerd over deze verandering en we gaan er zo flink op achteruit. Niemand wil een bushalte voor de deur, laat staan dat je huis ook nog eens flink verminderd in waarde”, zegt Mark. Dat de bus voor de deur zou stoppen bij ondernemer Eric Ahne van TCA Vloerdecor is een goede uitkomst. Het is immers prima reclame voor zijn bedrijf.

Maar … wat schetst onze verbazing? Een dag later blijkt dat de gemeente Almelo de bushaltes toch op de plek zal plaatsen zoals eerder is afgesproken. Dikke hulde! Probleem opgelost! Ja, een veertje in de bips van de ambtenaar.

Eind november is alles klaar en kunt u – zonder dat u uw gebit verliest – weer fatsoenlijk op uw fiets door de Nachtegaalstraat trappen. Wel even een gratis HNDB Tip voor de Gemeente Almelo: Informeer uw bewoners in het vervolg eerlijk, beter en op tijd over een dergelijke ingreep!

De brug
Het stoplicht staat op rood. In oktober 2013 is de brug afgesloten voor alle verkeer, omdat de constructie niet meer koosjer bleek. Men zou in februari 2014 een noodbrug aanleggen – kosten ca. 100 rooien – en in juli 2014 starten met de bouw van een nieuwe brug. Volgens de bewoners komt de noodbrug er niet en is de bouw inmiddels vertraagd. Een blik op de site van de Gemeente Almelo leert ons dat deze pas op 31 december 2014 weer open gaat. Laten we dat dan vieren met vuurwerk en oliebollen. Onnie? Oh wacht, het wordt voorjaar 2015 volgens de bouwborden …

Gelukkig hebben we de foto’s van Suus nog:

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

2 reacties op “Oorlog in de Nachtegaalstraat?”

 1. Eric schreef:

  Misschien moeten de mensen ook op de avond komen wanneer de gemeente uitleg geeft over de Nachtegaalstraat.
  Even een avondje geen GTST.
  Dan heb je ook al wat meer recht van spreken.

 2. lubbje schreef:

  Als je op die enige avond ook kunt eric????? en het ging om dat er zo maar wat veranderd wordt.
  en niet aan de bewoners voor gedragen is dat er wat veranderd is.
  wat wij te horen zijn gekregen ????[niks dus ]
  en dan nog iets als je niet bent beweest mag je nog wel iets zeggen als je ergens niet mee eens bent zal mooi zijn.
  dus eerst lezen dan graag reactie voor dat je zo maar wat typt

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares