Heracles – Willem II (1-3)

Er zijn van die wedstrijden die je gewoon móet winnen. Willem II thuis was er daar één van, maar het werd een dramatische avond voor alle zwart-witte voetballiefhebbers in Almelo. Met de 6-1 overwinning op NAC nog vers in de hersenpan – waar de ploeg van Stegeman toch vertrouwen uit moet hebben geput – viel er wat te halen tegen Willem II. Een vol stadion, super sfeer, ruim 400 uitsupporters met de staart tussen de benen 2 uur in de bus terug naar Tilburg laten rijden? Het scenario voor een ouderwets avondje Polman. Maar, niks van dat alles, het liep allemaal anders. Een gevoel van teleurstelling en verdriet overheerst bij de supporters. Bovendien triest om te zien dat er na de 0-3, een kwartier voor tijd, een hele hoop “gloryhunters” het stadion verlaten.

Heracles begon redelijk aan de wedstrijd en creëerde een paar kleine kansen door veel de lange bal te spelen op Woutje Weghorst. Breekpunt in de wedstrijd was de 0-1 na 20 minuten spelen. Heracles was de weg volledig kwijt en verzuimde- of kon het spel niet maken. Het feit dat Samuel Armenteros de hoofdrol in deze Almelose horror film vertolkte – nota bene ex. Heraclied – was heel bijzonder. Hij beloofde niet te juichen als hij zou scoren en moest die act maar liefst twee keer opvoeren. Respect voor deze gast die na afloop zegt veel te danken te hebben aan Heracles, omdat hij er veel geleerd heeft. Ja, van Gertjan Verbeek, Peter Bosz en Hendrie Kruzen … Wij kregen zelfs het gevoel dat Armenteros er nog wel een paar meer had kunnen maken, maar dat verzuimde om zijn oude club niet nog verder het kunstgras in te trappen.

Wat moeten we er verder over zeggen? Met de komende 2 weken de Eagles uit en PSV thuis op het programma lijkt er een deel 2 en 3 in de maak van deze slechte – never ending – horrorfilm. Stegeman zegt voor de camera nog steeds vertrouwen te hebben in zijn ploeg, maar hij kan ook niet anders. Strak onderaan met 10 wedstrijden gespeeld, 3 punten en 12 goals om de oren. Hoe nu verder is de vraag?

Met angst en beven kijken we vooruit naar het vervolg …

Suus was op de filmset aanwezig en schoot de volgende repo bij elkaar:

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Heracles – Willem II (1-3)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares