Gezocht: wethouder met ballen

Presentatrice Brecht van Hulten – waar je béter mee in bed kunt liggen dan met de griep – zegt voor de camera dat ze Cogas en Caiway heeft uitgenodigd om uitleg te komen geven op de enorme klachtenstroom in het VARA programma “Kassa”, dat zaterdagavond aandacht besteedde aan de kwestie Cogas. “Maar men wilde niet komen”. De gemeente die voor 50% aandeelhouder is werd ook gebeld: “Donderdag hebben we de verantwoordelijke wethouder gebeld. Hij zei dat hij het verschrikkelijk belangrijk vond om te komen, hij zou ook komen, maar vrijdagavond trok hij zijn toezegging weer in”, aldus Brecht, gehuld in een strak spijkerbroekje en een fijn zwart topje.

Wacht. Nog een keer kijken en luisteren naar Brecht … en ja, dat is wat ze zegt! Ja echt! WTF! Dit is toch niet te filmen? Nee inderdaad, want hij komt niet. Een wethouder die voor “zijn” burgers behoort op te komen vindt het verschrikkelijk belangrijk, maar zegt om vijf voor twaalf af? Het blijkt de Wierdense wethouder de Putter te zijn en die gooit op deze wijze een grote schep stront over “zijn burger” heen door het gewoon af te laten weten. Bah! Kijkt u eens naar ons filmpje waarin de verantwoordelijke wethouder (Johan Oordt) van de Gemeente Twenterand zelfs HNDB TV te woord staat en in klip en klare taal zegt dat hij voor de burger door het vuur gaat inzake het Cogas schandaal. “Ik heb een duidelijke boodschap meegekregen en zal dit inbrengen in de aandeelhoudersvergadering”, aldus Oordt afgelopen donderdagavond voor onze camera. Een kerel met ballen, daar houden we van! Snel een vergadering beleggen en binnen 20 minuten de raadszaal uitstappen met opgeheven hoofd, strijdvaardig én een unanieme motie onder de arm. BAM!

Maar waar blijft de gemeente Almelo in deze kwestie? Niks, nada, noppes! Ja, want het stinkt (weer) aan het Stadhuisplein aan de AA. Een nieuw open riool van heb ik jou daar. En laten we daar maar eens heel voorzichtig een paar feitjes uittrekken:

Wist u dat:

 • onze Almelose politici eigenlijk al heel lang op de hoogte waren van het wegbonjouren van Ziggo door Cogas?
 • de verkoop van Cogas 10 miljoen euro zou opleveren en het plassertje van Andela (toenmalig VVD wethouder) daar enorm van groeide?
 • ze dat aan het Stadhuisplein allemaal prima vonden?
 • het in 2012 in een besloten raadsvergadering is besproken?
 • het wel geheim moest blijven?
 • de VVD nu meejankt, maar dat ze vóór de verkoop van Cogas en marktwerking waren?

De woordvoerder van Cogas wilde afgelopen vrijdag – na de KASSA opnames bij Café Nielz – wel reageren op de camera: “We hopen de komende weken de overige aanbieders op ons kabelnetwerk bekend te kunnen maken. Zij hebben alleen tijd nodig om hun diensten te leveren”.

Wilt u de uitzending van KASSA nog even terugzien? Klik dan hier.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

1 reactie op “Gezocht: wethouder met ballen”

 1. Tuttel schreef:

  Die Van Marle verdient een driedubbele motie van wantrouwen. Weg met die voddebaal.
  Overigens – zie ook: http://gewooneenmening.nl/wanneer-wordt-het-monopoly-op-de-kabel-doorbroken/

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares