Buurtsuper mag elke zondag open

Goed of slecht nieuws? De meningen zijn erover verdeeld, maar één ding is zeker: als u op zondag onverwachts visite krijgt en u heeft geen bier en pinda’s in da house dan is het verrekte handig om even de buurtsuper in te duiken! En dat kan al enige tijd in Almelo. Afgelopen dinsdagavond werd het collegevoorstel – waarin de winkeltijden worden vastgesteld – met een ruime meerderheid aangenomen. De 12 koopzondagen in het centrum van Almelo zijn verruimd naar 26. De buurtsupers en de winkels aan de woonboulevard mogen zelfs elke zondag hun deuren open gooien.

De Nederlandse winkeltijdenwet bepaalt bij de gratie God allemachtig van de koningin bla, bla, bla dat winkels alleen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds open mogen zijn en niet op zon- en feestdagen. Blijkbaar is dit stuk proza tot geschiedenis verheven en mogen gemeenten nu zelf de regels m.b.t. winkeltijden bepalen. Hulde! Goed voor de economie, creëert wat extra banen en mensen met een drukke baan kunnen ontspannen hun proviand naar binnen harken.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Buurtsuper mag elke zondag open”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties