Bibliotheek Schelfhorst moet opzouten

Bewoners op de Schelfhorst kregen deze week een brief dat de bieb aan de Binnenhof haar deuren per 1 januari 2015 zal sluiten. Door gemeentelijke bezuinigingen moeten de boekenwurmen onder ons in het vervolg naar de binnenstad. Mevrouw Kamst, inwoner van De Schelfhorst, zegt hierover: “Nu ben je verplicht om naar de stad te gaan waar je betaald moet parkeren. Ook kinderen kunnen niet meer even snel op de fiets naar de bieb. Kwalijke zaak”. Dat er voor een nieuw kunstwerk 150 rooien wordt uitgetrokken vindt iedereen de normaalste zaak van de wereld, terwijl wij denken dat hiervoor in hetzelfde subsidiepotje wordt geroerd. “Daar had de bibliotheek nog 5 jaar op door kunnen draaien. Ik sprak een mevrouw die eerst lid was in de Windmolenbroek. Nadat deze gesloten werd begin dit jaar is ze naar de Schelfhorst gekomen, omdat je daar goed kunt parkeren. Die wil ook niet naar de binnenstad”, aldus mevrouw Kamst.

Bibliotheekbaas Gert-Jan Seep heeft al in maart 2013 gepleit om de filialen op De Schelforst en in het Polman open te houden. Hij maakte de gemeenteraad toen duidelijk dat er een tekort van 60.000 euries was om dat te realiseren. De gemeente heeft de subsidiekraan echter niet verder opengezet. Zijn pleidooi bleek dus tevergeefs.

Wilt u uw stapel faxen ook blijven lezen aan de Binnenhof? Op de achterzijde van de wijkkrant worden bewoners opgeroepen om protest aan te tekenen door een formuliertje in te vullen. Gewoon doen! Niets doen helpt sowieso niet.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Bibliotheek Schelfhorst moet opzouten”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties