Kermis in Almelo, maar …

”Zwieren en zwaaien, komt dat zien. En daar gaat weer een polshorloge!” Een hoop bling-bling, kabaal, botsauto’s, een glazen doolhof, een wipbank en nog veel meer. En natuurlijk de oliebollen, Spaanse churros, snoepprut, popcorn en suikerspinnen ontbreken niet. U raadt het al. Op dinsdag 2 september begint de Almelose kermis weer. Tijd om uw trainingspak van de zolder te halen en op de tweewieler gezellig naar het centrum van onze stad te trappen. Het marktplein, centrumplein en een deel van de Wierdensestraat zijn omgebouwd tot een fijn pretpark met voor elk wat wils.

Dit jaar wel met wat minder attracties (30) dan voorgaande jaren (45), maar dat komt omdat Sjonnie H. (burgemeester) de organisatie volledig heeft uitbesteed aan een kermisbedrijf die precies weet hoe je een kermis moet organiseren; De Kermisgids, al 61 jaar gespecialiseerd in het exploiteren van deze feestjes.

Tot zover het verkooppraatje van de organisaties die Almelo zo graag promoten. De realiteit ligt echter wel iets genuanceerder … jarenlang stond daar de booster of zoals vorig jaar de turbine, de hoogste mobiele attractie ter wereld, maar die is gewoon pleithuizen! En er ontbreekt nog meer. Dan is men er dus wel degelijk in kwaliteit op achteruit gegaan, in tegenstelling tot wat de organisatie belooft. Vijftien attracties minder resulteert naar onze mening in een droevige en ”het mag niks kosten” pauper kermis.

De ”kermis” is open op dinsdag van 16:00 tot 24:00 uur, woensdag t/m zaterdag van 12:00 tot 24:00 uur en zondag van 12:00 tot 22.00 uur.

Laat ons maar even weten wat u ervan vindt. Veul plezeer!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Kermis in Almelo, maar …”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares