Even kijken hoe open de gemeente is

wobwob
Een transparante en betrouwbare overheid. Daar wil ook dit college van B&W aan werken. Maar af en toe moet je checken hoe het staat met die transparantie en betrouwbaarheid. Daarom heeft HNDB-media vandaag een verzoek op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) bij het Stadhuis ingeleverd. Aanleiding is de recent uitgebrachte lijst met panden die de gemeente wil gaan verkopen.

Ons oog viel op twee objecten, namelijk het Wetshuys en het Theehuis Beeklust. De gemeente is van beide panden eigenaar. En het is gewoon algemeen bekend dat de (voormalige) uitbaters nauwe banden hebben met het VVD-smaldeel in de gemeenteraad en voormalig college van B&W. Omdat het algemeen bekend is, zullen er wel geen geheime deals zijn, geen geheime afspraken, geen voordeeltjes. Dat vertrouwen hebben we natuurlijk, maar ook vertrouwen moet gecheckt worden. Vandaar ons WOB-verzoek.

Kom maar op met die stukken. HNDB zal het als eerste melden als blijkt dat transparantie en betrouwbaarheid hoogtij viert binnen de gemeente.

Nota bene: op verzoek van de PvdA-fractie wordt de lijst met te verkopen panden vanavond in de gemeenteraad besproken. Live te volgen via www.almelo.nl

Update: agendapunt 14 (Lijst met te verkopen gemeentelijke panden) is van de agenda gehaald. Zou nog niet besluitsrijp zijn.Daarentegen is er na agendapunt 15 (motie Dolle Pret) wel een extra agendapunt ingevoegd, maar wat dat is, dat weten we niet. De vergadering gaat dan namelijk met gesloten deuren verder en dan krijgen de raadsleden pas te horen waar het over gaat.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

1 reactie op “Even kijken hoe open de gemeente is”

  1. Peter schreef:

    Tot en met punt 15 een vraagteken, daarna wel duidelijk hoe transparant de Gemeente opereert….

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties