Groningen – Heracles (3-1)

Een zware valse start van competitieronde 2014/2015 voor Heracles. Nu zijn de beide tegenstanders van een redelijk formaat (AZ en Grun), maar dat betekent nog niet dat je na twee duels met 6 tegengoals de ranglijst moet sluiten. Heracles creëerde in de Euroborg een handje vol ongevaarlijke kansen en werd behoorlijk weggetikt, getuige het eerste doelpunt van de Groningers. De 1-0 kwam kinderlijk eenvoudig tot stand. Volgens trainer Jan de Jonge was het spel laf, Heracles durfde vanuit de verdediging niet naar voren te voetballen en er was geen overtuiging. Tja, het zal allemaal wel. Schieten we geen reet mee op zo. Na een half uur was de wedstrijd gespeeld (2-0) ondanks een ziekenfondsbal van Bel Hassani die nog wel de aansluiting vond, maar na de 3-1 was het finaal bekeken. Natuurlijk begrijpen we dat de nieuwe spits Avdic er niet meteen vier in legt en nog even moet wennen in Almelo. En dat Ramon Zomer – als verdediger – een lob zowat in de cabrio deponeert van directeur Hans Nijland. Een lachwekkende ingestudeerde(!) vrije trap waar 4 spelers 5 meter buitenspel staan. Wat moeten we er verder nog over zeggen? Een teleurstellend Heracles – dat voor de neutrale kijker een hoop humor in het spel weet te leggen – en toch veel beter moet kunnen presteren. Of zijn wij nu gek?

Op papier hebben we een heel aardig eredivisiewaardig elftal met een goede balans tussen jonge- en ervaren spelers. Ja, dat de transferperiode zo lang doorloopt is naadje, maar WTF? Daar hebben de 17 andere clubs ook last van. De druk op trainer Jan de Jonge zal ongetwijfeld toenemen. Zeker als we de reacties van de supporters volgen via de sociale media.

Komende vrijdag komt SC Cambuur op bezoek in het Polman. De week erop Excelsior. Er zal heel rap iets moeten veranderen anders wordt het een lang seizoen.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Groningen – Heracles (3-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties