Retteketet … waar is Ed?

Bent u er al klaar voor? Jawel, ze komen eraan … de Almelose Havendagen. Een evenement dat jaarlijks wordt ervaren als een zeer gezellig en sfeervol familiegebeuren in de zomervakantie. Een vol programma van woensdag 16 t/m zondag 20 juli aanstaande aan de haven in het centrum van Almelo.

Dikke patserboten in het water, hoe knup je touwen fatsoenlijk aan elkaar, allerlei ouwe meuk dingen, een groot paviljoen met bierpompen, hamburgers en een hoop herrie, activiteiten voor uw drammende kinderen én Jezus Christus … nee U … kunt zelfs over het water lopen! Bovendien kunt u elke dag een demonstratie bijwonen over hoe je zo onbenullig mogelijk door het water kunt rossen als een soort dolfijn. Dit werd vorig jaar verzorgt door het onlangs failliet verklaarde bedrijf Flyboard Twente.

En we hebben dit jaar het fenomeen Ed de Badeend, bedacht door Almelo Promotie. Klinkt toch vele malen vrolijker dan Sjonnie de Kwal? Vanaf vandaag t/m vrijdag (een badeend werkt blijkbaar niet in het weekend) verstopt men een grote blauwe badeend ergens in de buurt van de haven en aan u de uitdaging om Edje te vinden. Ah koesie, koesie. Nee, u mag uw windbuks niet meenemen naar de Havendagen, u mag Edje niet lek schieten, Edje is wel een opblaaseend maar wil niet geassocieerd worden met andere opblaasartikelen en u mag hem ook niet meenemen naar huis! Het is de bedoeling dat – zodra u Edje vindt – hem netjes aflevert aan de Rosa Luxemburgstraat bij het kantoor van Almelo Promotie. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Het programma van de Almelose Havendagen vindt u hier >
Alles over Retteketet, waar is Ed vindt u hier >

Wij hebben overigens begrepen dat de klad er een beetje in zit qua organisatie. Met de financiën zit het blijkbaar niet mee en het beoogde aantal bezoekers schijnt nogal tegen te vallen. Snacktent houders – die een behoorlijk tarief betalen voor hun standplaats – werden vorig jaar 100.000 bezoekers toegezegd, terwijl er “slechts” 30.000 waren. Daar zijn ze niet blij mee.

Dus, mijne dames en heren … het wordt donders mooi weer en rap met z’n allen naar het Almelose water en d’ran met de lippe!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Retteketet … waar is Ed?”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares