Dag van nationale rouw in Nederland

Het zijn bange en verontrustende tijden. Sinds het neerhalen van MH17 is ook voor ons pijnlijk duidelijk geworden hoe verrot de wereld is. Het conflict in Oost-Oekraïne was tot afgelopen donderdag nog een ver-van-ons-bed-show. De aanslag op dit passagiersvliegtuig heeft ons direct onderdeel gemaakt van het conflict en dompelt een heel land in rouw om de 193 omgekomen landgenoten en de slachtoffers uit andere landen. Vandaag is er voor het eerst sinds het overlijden van koningin Wilhelmina een dag van nationale rouw. De tweede sinds het einde van de tweede wereldoorlog. Een moment om even stil te staan hoe fragiel vrijheid is en een moment om je te realiseren dat we misschien toch wel iets liever voor elkaar mogen zijn. Tv- en radio-uitzendingen zijn aangepast en de vlaggen hangen halfstok. De molens staan in de rouwstand terwijl de eerste Hercules met slachtoffer onderweg is van Charkov naar Eindhoven. Laten we vandaag stilstaan bij de fragiliteit van het leven en in gedachten denken aan hen die familie en vrienden verloren bij deze vreselijke ramp. Landgenoten die niet alleen een dierbare verloren maar tevens moesten aanzien hoe dagenlang hun stoffelijke overschotten zonder enige waardigheid werden behandeld en beroofd. Het verdriet van deze mensen is haast niet te bevatten.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Dag van nationale rouw in Nederland”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties