Banale pesterij op Facebook

Helaas hebben we al eerder gemeld dat de sociale media een vervelend middel kan zijn om je medemens het leven zuur te maken en zojuist kregen we op de redactie heel zwaar de vinkentering met ons allen. Vol ongeloof lazen we een bericht op de tijdlijn van de 51 jarige mevrouw B. uit Almelo, waar de kippen van uw redacteur onmiddellijk door van de leg zijn geraakt.

mevrouwB We kennen mevrouw B. verder niet, maar in de reacties op het bericht lezen we dat zij er niet de persoon naar is om dergelijke teksten op haar Facebook account te plaatsen. Bovendien wordt gesuggereerd dat haar “ex” het account heeft gehackt (deze wordt zelfs met naam genoemd in de reacties op het bericht) en vervolgens deze tekst heeft geplaatst. Haar e-mailadres en telefoonnummer worden ook in het bericht vermeld en die hebben we maar even zwart gemaakt om nog meer ellende te voorkomen.

Waarom melden we dit op HNDB.NL?
Nee, we zijn niet uit op sensatie! HNDB voert structureel strijd tegen pesten. Mevrouw B. heeft kinderen die dit ook lezen, dan wel te horen krijgen. Waar zijn we in godsnaam mee bezig? De reden dat we dit voorbeeld hier publiceren is dat we u willen waarschuwen voor de gevolgen van het oh zo geweldige Facebook, waar we met ons allen lief en leed delen. Ja mooi, totdat u stront aan de knikker krijgt met een randdebiel die uw inloggegevens gebruikt om er onfatsoenlijke proza op te zetten.

Wijzig daarom regelmatig uw wachtwoord en deel dit dan voor eens en altijd met niemand!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Banale pesterij op Facebook”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares