Turks protest tegen Armeens genocidemonument

Eind april werd bij de Armeense kerk in aan de Vriezenveenseweg een monument ter nagedachtenis aan de Armeense genocide onthuld. Dit tot ongenoegen van de Turkse gemeenschap die van mening zijn dat er 99 jaar geleden helemaal geen genocide heeft plaatsgevonden. Op de dag van de onthulling protesteerden al enkele Turken op het Stadhuisplein en dat werd gisteren nogmaals gedaan op het Rembrandtveld. Volgens de berichten gedurende de zondag zouden er 4000  tot 7000 demonstranten aanwezig zijn op het veld. Dit bleek wat overdreven aangezien de politie er 3000 telden. Hoe dan ook, van heinde en verre kwamen ze met bussen richting Almelo om te protesteren. Met spandoeken, die voor een deel in het Turks waren en dus voor de Almelose burger niet leesbaar, vlaggen en toespraken lieten ze hun ongenoegen blijken over het monument. Ook de toespraken waren voornamelijk in het Turks wat natuurlijk niet handig is als je je boodschap breed wilt verspreiden. Wij hebben bijvoorbeeld geen idee wat er werd gezegd. De politie was in grote getale aanwezig maar dit bleek niet nodig aangezien de hele demonstratie rustig en vredig verliep.

Wie heeft er gelijk? Wij hebben geen flauw idee en wij kiezen dan ook geen partij in deze 99 jaar oude kwestie. Geniet van het mooie weer en de tijd die je is gegeven. Why can’t we all just get along?

Maksteiner was bij de demonstratie en schoot de volgende foto’s bij elkaar.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Turks protest tegen Armeens genocidemonument”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares