DEFCON ONE! Ze komen er aan!

Houd uw kinderen thuis van school, knoop uw schoonmoeder vast op de stoel, (of juist niet) Laat uw vissen niet uit, sluit uw deuren en ramen, en neem zelf ook een paar dagen vrij, als u dat al niet was. Al deze preventieve maatregelen zullen u beschermen tegen de alles verwoestende eikenprocessierups. In verschillende steden en gehuchten om ons heen is deze op het oog schattig harige beestje al gesignaleerd. Wij sluiten niet uit dat dit kreng zich ook in Almelo laat zien.

Maar!? Deze beestjes met een hoge aaibaarheidsfactor zijn echter wolven in schaapskleren. Elke rups heeft zo’n 100.000 tot een miljoen haartjes die deze, wanneer ze zich bedreigd voelen, met militaire precisie op u af zullen vuren. De uitwerking is niet voor de rups. Zo kan een stevige huidirritatie ontstaan, kunt u last krijgen van rode jeukende doppers en in het beroerdste geval komt u flink aan het nekken. Wanneer de waarschijnlijk in oranje Roy Donders pakken gecamoufleerde rups zich in Almelo manifesteert is onze burgemoeder Sjonnie verantwoordelijk voor de uitroeiing in alle openbare ruimten van deze sluipschutter.

Mocht deze sniper u toch raken met één van zijn vernietigende haartjes wordt geadviseerd de huid direct met Duct Tape te strippen en daarna met lauw water af te spoelen. De kleertjes even in de kookwas (iets minder warm mag ook) en klaar is Kees. Mocht u de eikenprocessierups signaleren, bel dan niet de veldwachters, Sjonnie of de dierenambulance maar stuur uw schoonmoeder op blote voeten er op af, of leg direct uw maat 46 in de nek van dit ongedierte. Wij hopen vanzelfsprekend dat we nu niet de vlijmscherpe haartjes van de Partij voor de Dieren op ons afgeschoten krijgen.

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “DEFCON ONE! Ze komen er aan!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties