“Van katoen en nu” … een Almelose musical van nivo!

Dames en heren het gaat gebeuren! We worden heel even het Las Vegas van Twente, jawel! In september komt er n.l. een stadsmusical over Almelo ter gelegenheid van 100 jaar Stad & Ambt. Hatsjeej! En denk nou niet dat dit van het nivo “Ik zal oe met de piele teeg’n de boks an sloan” is, want het muzikale verhaal wordt door vaklui gemaakt die hun sporen hebben verdiend in de musicalindustrie. Dick van den Heuvel (Musical Ramses), Laurens ten Den (Van jonge leu en oale groond) en Jan Tekstra (Soldaat van Oranje) zijn al bezig met het uitzoeken van de acteurs; 7 beroeps, 10 amateurs én 150 zangers en zangeressen! En dit alles gaat plaatsvinden op het Indië terrein in Almelo waar de grondbank – gespecialiseerd in het verplaatsen van grond – een zanddecor gaat maken. De musical vertelt het verhaal van twee families aan de hand van de (katoen)historie van Almelo. Een kaartje kost ongeveer 25 euries.

In het oude pand van Scheer & Foppen aan het marktplein worden elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur foto’s gemaakt van Almeloers die het gezicht moeten worden van de musical. Deze  worden op Facebook gezet en de foto’s met de meeste likes komen op de unieke posters die verspreid worden in Almelo. Loopt u dus gerust even naar binnen voor een lijpe selfie. In totaal komen er 200 tot 250 posters, waarvan de helft wordt gekozen door de producent van de musical en de andere helft door de Facebook stemmers. Er zijn een slordige 231 foto’s gemaakt van Almeloers waarop nu al gestemd kan worden.

Als de HNDB redactie het presteert om het komend weekend tijdig de kroeg te verlaten zult u ons ook op de beeldplaat aantreffen. Wel stemmen dan hè?

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op ““Van katoen en nu” … een Almelose musical van nivo!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares