Trekdoos handelaar bedondert klanten

Het sleurhutbedrijf van een zekere meneer B. raakte in 2008 in de financiële problemen door teruglopende verkoop en dus bedacht meneer B. – gevestigd in Almelo – een creatieve oplossing om even zijn bankrekening recht te trekken. Een oplossing die overigens bij zijn klanten in het verkeerde keelgat schoot. Al op 20 oktober 2010 werd het bedrijf failliet verklaard en bijna 4 jaar na dato diende het hoger beroep in deze (simpele) zaak. Een reconstructie van een telefoongesprek van oplichter B. met een bedonderde klant uit Vriezenveen:

Meneer B.:
Goedemiddag u spreekt met B. van Corrupt Caravans uit Almeloooo. Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Mevrouw C.: Ja goedemiddag met mevrouw C. uit Vriezenveen. Ik wil graag mijn caravan verkopen en vroeg me af of u interesse heeft?

Meneer B.:
Maar natuurlijk mevrouwtje! Wij zijn een gerenommeerd bedrijf in caravans, al jarenlang uiterst betrouwbaar en specialist in de aan- en verkoop van die trekdozen. Ach en soms zijn we ook heel creatief, vooral met boekhouden. U hoeft niet verder rond te bellen, want u bent bij Corrupt Caravans aan het goede adres!

Mevrouw C:
Ah fijn!

Meneer B.:
Onze werkwijze is als volgt: U zet uw trekdoos hier neer. Zodra wij een koper hebben dan verkopen wij uw caravan voor u en krijgt u vervolgens van ons de centjes. Lopen we allebei geen risico.

U voelt het al aankomen … meneer B. stak de opbrengst zelf in zijn zak en zei tegen zijn klanten dat de caravan nog niet verkocht was. De schade bedraagt maar liefst 250.000 euries! De overheid wilde in eerste instantie het verkoopbedrag aan de gedupeerde verkopers voorschieten om daarna het geld te verhalen op meneer B, maar omdat hij in hoger beroep ging, werd er nog geen schadevergoeding uitgekeerd. De slachtoffers zijn des duivels. De overheid wacht dus met uitbetalen tot de rechter uitspraak heeft gedaan.

Oh ja en er is een taakstraf van 120 uur geëist en 6 maanden voorwaardelijk in hotel De Blauwe Pet. De uitspraak is over 2 weken.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Trekdoos handelaar bedondert klanten”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties