Nieuwe straat in Almelo

Afgelopen zondag overleed de in Almelo geboren Wubbo Ockels. Voor degene die het niet weet … hij was de eerste Nederlandse astronaut die een ruimtevlucht maakte en wij hebben op dit moment nog geen Almeloër gevonden die hem dat gaat nadoen. En we hebben een technisch astronautenbankje in de Grotestraat neergezet, waarvan je de indruk krijgt dat ie elk moment kan wegvliegen. Dus, de hoogste tijd voor een nieuwe straat!

Politieke partij LAS (Lokaal Almelo Samen) vraagt het college van B&W – als een soort van eerbetoon – een straat naar deze legendarische man te noemen. Bovendien was Ockels een groot ambassadeur voor allerlei ingewikkelde technische dingen en zette zich enorm in voor een groene duurzame aardbol.

Kortom, een prima initiatief, maar hoe gaan we dat regelen?

Het Vinkenpleintje wordt omgedoopt tot de Ockelsboulevard? Of gaan we de Laan van Kortrijk op de Jura in het vervolg de Wubboweg noemen?

U mag het zeggen!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Nieuwe straat in Almelo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties