HNDB tegen pesten!

Met stijgende verbazing hebben we gisteravond op de redactie gekeken naar een uitzending van “Project P” op RTL5. Hierin pakt Johnny de Mol de problemen rondom pesten op scholen aan. Pesten is – mede door de digitale wereld van tegenwoordig – nog makkelijker en heftiger geworden dan ooit tevoren. Het is zelfs zo erg dat kinderen ten einde raad zijn en zelfmoord plegen! Gisteravond was Het Noordik in Vriezenveen de plaats delict en de veertienjarige Xandra uit Almelo het slachtoffer. Ze wordt uitgescholden, ze krijgt te horen dat ze niets waard is en niemand mag haar. Dit mag niet, dit kan niet en dit willen we niet … zelfs wij kunnen hiervoor niet de juiste woorden vinden.

De redactie van HNDB loopt al maanden rond met het idee om een bijdrage te leveren aan het stoppen met pesten op scholen, sportverenigingen, etc. De eerste voorbereidingen zijn inmiddels getroffen en we zullen binnenkort onze plannen bekend maken. Natuurlijk is HNDB tegen pesten, maar we willen ook onze handen uit de mouwen steken! Wordt vervolgd dus!

Heeft u de uitzending van gisteravond niet gezien? Een gemiste kans! Klik hier om deze te bekijken.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

1 reactie op “HNDB tegen pesten!”

  1. reaguurder schreef:

    Pesten is deel van het opgroeien. Ongeacht hoeveel anti-pestprojecten er afgevuurd worden, er zal gepest worden. De pesters en de meelopers zijn gore klootzakken. Daar dien je boven te staan. Gepest worden betekent leren niet over je heen te laten lopen. Ja, maar daar kunnen die knulletjes niks aan doen, superzielig en heel hun leven last van, roepen de knuffelmoederkoeken. Eens. Omdat ze nooit geleerd hebben voor zichzelf op te staan vanwege een miljoenmiljard softe awwww-therapiën. Anders was het niet zover gekomen. Er kan altijd een streep getrokken worden. Ben je als jongen getuige van pesten? Opnemen voor degene die gepest wordt. Schijt aan de consequenties. Een echte vent neemt een standpunt in, beschermt de zwakkere en incasseert desnoods de klappen. Stuff of legends.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares