Bergbeklimmen, cultuur snuiven en onderwater kiek’n in Almelo

Terwijl de grote koperen ploert ons dorp lekker verwarmd met heerlijke zonnestraaltjes was er ook weer van alles loos. Het nieuwe clubhuis van duikvereniging Aragosta werd (bovenwater) met perslucht open gerost, de Rembrandt Fiesta was een kleurrijk gebeuren en bij Sportcentrum Obifit in Almelo werd de Alpe du’Hues beklommen op 34 stalen rossen. HNDB was erbij en doet verslag:

Rembrandt Fiesta
Een mooi moment om alle rotzooi van de zolder effe op het veld te pleuren en er nog geld voor krijgen ook. Traditioneel was er het kleurrijke multiculturele feest waar we na afloop weer vreselijk van moesten uitbuiken. Onze redacteur Gerco, die dagelijks de WC pot 6 keer vult, draaide na afloop overuren. Lekkernijen uit Ambon, Turkije, Marokko, Somalië, Thailand, Bosnië, Italië, Ghana, Polen en Nederland en niet te vergeten de Italiaanse zangers die ook tot de categorie lekkernijen behoort. Want zingen kon ze! Een hele geslaagde dag en een fantastisch initiatief om culturen samen te brengen.

Aragosta
Wie? Nou, dat is een duikvereniging in Almelo die na twee jaar ploeteren een eigen verbouwd clubhuis mocht heropenen op het sportpark Wendelgoor. Kats kick’n onnie? Op gepaste wijze, met een fles vol perslucht, werd de deur zodanig geopend dat je bijna de indruk had met een criminele organsiatie te maken te hebben. Het aanwezige volk werd vervolgens nog even toegesproken door LASser Jan Hammink en daarna was het tijd om aan de pomp te hangen.
HNDB wenst Aragosta veel onderwaterplezier.

Alpe d’Huzes bij Obifit
En terwijl heel Almelo bijkomt van al deze inspanningen sprong een groep van 34 mannen en vrouwen al om 09.00 uur op de fiets … en ditmaal niet om bier te halen. Bij het sportcentrum aan de Twentepoort Oost werd geld ingezameld voor mensen die lijden aan kanker. Alle deelnemers hebben zelf hun sponsoren geworven en fietsten maar liefst 3 uur lang op kneiterharde muziek de berg op toegesproken door 3 spinninginstructors. Een prestatie van formaat. Er werd een slorige 800 euries opgehaald waarvoor dikke hulde!

De baas van HNDB bezocht een concert van zijn idool Corry Konings, maar gelukkig waren Maksteiner en Suus op de plekken waar alles gebeurde en schoten, bij lees verder te zien, de nodige plaatjes bij elkaar.

Opening Aragosta

Rembrandt Fiesta

 

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Bergbeklimmen, cultuur snuiven en onderwater kiek’n in Almelo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares