Alstublieft! een extraatje van Sjonnie!

Althans dat dachten ongeveer 175 Almelose burgers met een bijstandsuitkering of een WMO-uitkering (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Nadat zij hun uitkering al ontvangen hadden, kregen zij van onze burgermoeder, nogmaals hun uitkering op hun toch al niet vette bankrekening gestort, zo lazen wij de Tubantia. Vakanties werden geboekt, de klerenkast werd aangevuld, eindelijk een goed stuk vlees op tafel, kortom een jubelstemming bij deze uitkeringsgerechtigden. De bonus die onze Sjonnie schonk, betrof per betrokken huishouden zo tussen de 350-500 euries. Alle euforie hieromtrent ontplofte echter als een zeepbel. Ambtenaren die als functietaak hadden om één maal per dag op de enter knop te drukken, niet meer en niet minder, werden afgelopen vrijdag overijverig en drukten waarschijnlijk in comateuze toestand, tweemaal op de enter knop. Dit met gevolg dat de 175 burgers hun uitkering dubbel ontvingen.

De gemeente zegt de fout te betreuren en gaat alle betrokkenen aanschrijven. Het onterechte bedrag wordt teruggevorderd. In totaal gaat het om een bedrag van 53.000 euro. Dit zal voor de gemeente een kostbare en tijdverslindende bezigheid worden. Wij denken in ieder geval dat het niet gaat lukken om het gehele bedrag terug te vorderen. Dat kan allemaal in Almelo!

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “Alstublieft! een extraatje van Sjonnie!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties