Almelo: ruim 2 miljoen over de balk in 2013!

Vandaag werd door de gemeente Almelo het “boek” Jaarverantwoording 2013 gepubliceerd. Een document dat maar liefst 297 pagina’s telt en waar goochelaar Hans Klok jaloers op zal zijn. “Hierin legt het college verantwoording af over de beleidsmatige en financiële resultaten van 2013”, aldus de website van Sjonnie Hermans. Op dinsdag 20 mei om 19.00 uur wordt de proza besproken in de vergadering van de gemeenteraad.

Dat zal allemaal best, maar wij bladeren meteen door – met onze boekhoudersbril – en zien dat het gerealiseerde resultaat in 2013 maar liefst € 2,107 miljoen door het rood knalt. Het boekwerk zou niet misstaan op de plank waar ook de boeken van Hans Kazan te vinden zijn, want het duizelt van de getalletjes en voordat u bij de conclusies komt is uw haar grijs.

De gemeente hanteert het systeem van de 3W’s … huh? Ja, 3 vragen die in het document worden beantwoord. De antwoorden hebben we even kort voor u samengevat:

Vraag 1. Wat hebben we bereikt? Antwoord: Niks!
Vraag 2. Wat hebben we ervoor gedaan? Antwoord: Ook niks!
Vraag 3. Wat heeft het gekost? Antwoord: Een godsvermogen!

Zo, dat bespaart u een hoop leeswerk!

Wat we verder zien is een lichte daling van het aantal inwoners dat Almelo telt:  in 2013 zijn dat er 72.505. Het aantal uitkeringsgerechtigden is licht gestegen en bedraagt 2403. Almelo telt 14.066 leerlingen in het onderwijs. Ons riool is 425 lang; er staat niet bij met welke eenheid is gemeten, maar zal wel kilometers zijn. Per inwoner heeft de gemeente gemiddeld 4.212 euries uitgegeven terwijl er per inwoner slechts 4.174 binnenkwam. Op de kleuterschool hebben we geleerd dat als je meer uitgeeft dan dat er binnenkomt … ach laat ook maar!

Trekt u gerust zelf uw conclusies. We zijn benieuwd! Het boek is hier te downloaden.

Bron: Gemeente Almelo

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Almelo: ruim 2 miljoen over de balk in 2013!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares