Zijn Ajax supporters wel zo welkom in Almelo?

Almelo is hot op alle media vandaag! Zet je radio maar aan en het gaat over de veiligheid tijdens de wedstrijd van a.s. zondag. Ajax-supporters met een geldig toegangsbewijs zijn (of waren) volgende week zondag op alle tribunes van Heracles welkom. “Wij zijn gastvrij, een goede gastheer, en wij verwachten dat alle supporters en sponsoren zich ook als goede gasten gaan gedragen. Dan ben ik ervan overtuigd dat het een mooie middag wordt”, zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. De Amsterdammers hebben nog een punt nodig om voor de vierde keer op rij kampioen te worden en zullen ongetwijfeld de schaal in Almelo in handen krijgen. Maar na dat idiote gedrag van de AJAX fans – die vuurwerk op het veld gooiden en hun eigen doelman op een haar na geen derde graats brandwonden bezorgden tijdens de KNVB bekerfinale afgelopen zondag – ziet het er even heel anders uit.

De gemeente Almelo gaat vandaag om de tafel om te bespreken welke maatregelen er moeten worden genomen rondom de wedstrijd van a.s. zondag. Er wordt gesproken met de veldwachters van Almelo en Amsterdam, de gemeente Amsterdam, de clubs en de KNVB. Er zijn 400 fans die niet welkom zijn na het vuurwerkincident. “Maar er worden wel preventieve maatregelen genomen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Aha, preventieve maatregelen dus? Maar hoe ga je dat regelen dan? Door clubkaarten te “blokkeren”. Huh? “Mochten op 27 april ongeregeldheden ontstaan in Almelo of in Amsterdam dan wordt deze groep ook de toegang tot de slotwedstrijd van de Eredivisie, Ajax – NEC op zaterdag 3 mei in de Amsterdam ArenA, ontzegd”, stelt de gemeente.

Dus, als … dan … wij gaan ervan uit dat … wij verwachten …

Deze “hoogbegaafden” zullen met een heel goed verhaal moeten komen vandaag om de veiligheid van onze fans te kunnen garanderen! En … euh, doet Heracles zondag wel mee eigenlijk? Alles draait nu om AJAX!
U, JIJ EN IK WE MOETEN ONS TOCH NOG VEILIG SPELEN? Wordt vervolgd!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

2 reacties op “Zijn Ajax supporters wel zo welkom in Almelo?”

 1. Veldwachtert schreef:

  De directie, met name de commercieel directeur en bestuur prostitueren ons THUIS voor een podium voor Ajax en al haar supporters. Zij vergeten wederom daarmee hun eigen supporters. Inderdaad, WIJ moeten ons nog veilig spelen. WIJ HERACLES ALMELO, JA WIJ STAAN ZONDAG OOK OP HET VELD. Je zult er maar zitten met je zoontje van 10, en Heracles scoort? En dan? Misschien moet je je wel per space shuttle uit de voeten maken om niet een Amsterdams paaltje (ook deze krijg je heel simpel mee naar binnen) in je nek te krijgen omdat je in je EIGEN HUIS juicht voor JE EIGEN CLUB.

  Voor 400 supporters van Ajax zijn hun SCC geblokkeerd. Ja? En? De pyro gasten van de bekerfinale en andere supporters die uit zijn op trammelant zitten nagenoeg toch al niet in het gastenvak. Het is dus zeer goed mogelijk dat deze vuurwerkgiganten toch al een kaart hadden gekocht van een afvallige Heraclied. (Ik begrijp dat sommige mensen het geld hard kunnen gebruiken, maar hey! support your locals!) Deze door de driehoek van Amsterdam opgelegde maatregel is in geen velden of wegen te handhaven. Je kunt nu eenmaal niet zien aan de koppies of iemand een Ajax supporter- of Heracles supporters is?

  Begrijp me goed, dat ik als echte Heraclied Ajax het kampioenschap zeer zeker wel gun, maar Hoogma heeft het over een gezamenlijk feest??!!. Hoezo Hoogma? moeten WIJ, SUPPORTERS VAN HERACLES ALMELO het kampioensfeest van Ajax meevieren? Vieren de Amsterdammers ook samen met ons feest als wij ons door winst handhaven?Grotere bullshit heb ik deze eeuw nog niet gelezen.

  Nu ineens wel gastvrij? Hoe zit het dan bijvoorbeeld met de gastvrijheid naar Feyenoord supporters? Zij werden op alle invalswegen en sporen van Almelo opgewacht en door de Gendarmerie op transport terug naar Rotterdam gestuurd. Of je nu anti-Feyenoord bent of niet, dit is op zijn minst zeer tegenstrijdig. Is het omdat de Heracles supporters nu meer hebben met Ajax dan met Feyenoord? Is dat gemeten? Ach maakt het wat uit? Duidelijk is dat hier met twee maten wordt gemeten. Waarom? om het liefste jongetje van de klas te willen zijn en je stadion en daarmee je supporters te verraden? En zeker niet voor de eerste keer.

  U, JIJ EN IK? WIE ZIJN WIJ EIGENLIJK NOG?

  Verschillende supporters, en zeker ook sponsors heb ik gesproken. Velen van hen gaan niet eens naar de wedstrijd, puur om het feit dat zij zich niet veilig wanen. Nee dan bedoel ik niet ons elftal voor de goede orde, (Jaha weet je? WIJ spelen zondag toch THUIS tegen Ajax?) maar hun eigen veiligheid. Te triest voor woorden.

  In ieder geval voel ik me niet meer thuis in eigen huis. Maar ja, het levert misschien, als alles “gladjes” verloopt wel weer een nieuwe sponsor op. (Onder het moot; kijk ons een gastvrij en lief zien voor de kampioen) Nou mevrouw of meneer de sponsor dan heb ik nieuws voor u.

  WAT STELT EEN CLUB ZONDER SUPPORTERS NU NOG VOOR?

 2. henry schreef:

  ben het niet helemaal eens met hier bovengenoemde
  Ten eerste is het zo dat de Feyenoord supporters niet welkom waren omdat ze geen bus combi wouden.
  vind ik dat wij als supporters ons moeten laten horen met sfeeracties die dan de hele wereld over gaan.
  Ajax vak 410 heeft nog excuus gemaakt naar Ajax om het gooien van vuurwerk.
  Dus ik denk niet dat dit weer gaat gebeuren bij ons in Almelo
  Dat er supporters zijn die denken bang te zijn voor rellen kan ik mij wel voorstellen,alleen denk ik zelf niet dat er ongeregeldheden zullen komen.
  Omdat er hier nooit veel problemen zijn geweest met Ajax fans.
  De media moet het ook niet erger maken dan het is laten ze er in zetten dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat er voor de Ajax supporters een broodje en koffie klaar staat.
  Wij als Heracles kunnen niet met onze boys Europa in maar wel als wij ons laten zien hoe wij U en ik volledig achter onze club gaan staan met een prachtige sfeeractie.
  Laat er eens een Ajax supporter naast je staan wens hem een fijne wedstrijd geef elkaar de hand als het afgelopen wie er ook mag winnen ga lekker feesten.
  Omdat het kan.
  Heracles en Ajax zijn mijn twee cluppies de godenzonen van Nederland gewoon een gelijk spelen .
  Heracles uit de zorgen en Ajax kampioen.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares