Vak 410 zondag niet welkom in het Polman Stadion

Koploper Ajax heeft alle seizoenkaarthouders van het sfeervak 410 laten weten dat ze zondag niet welkom zijn bij de kampioenswedstrijd in Almelo. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen zondag tijdens de bekerfinale. Ook fans die zondag niet aanwezig waren in de Kuip maar wel een seizoenkaart hebben van Vak 410 zijn niet welkom. Dat lijkt ons toch wel een hele overtrokken reactie. Dus fans die er niets mee te maken hadden en een geldig kaartje hebben voor aankomende zondag zijn opeens persona non grata. Dit lijkt ons een gevalletje discriminatie op basis van je plaatsbewijs. ‘Willen je erop wijzen dat beslissing onherroepelijk is en dat contact opnemen met betrekking tot deze beslissing geen zin zal hebben’. Aldus Ajax.

Ondertussen is ook bekend geworden dat er afgelopen woensdag een gesprek is geweest tussen Heracles, Ajax en een delegatie van de harde kern van de Amsterdammers. In het midden van het land kwamen namens Heracles Jan Smit en Nico-Jan Hoogma opdraven. Edwin van der Sar en Jeroen Slop schoven namens de aanstaande kampioen aan om gezamenlijk met de kopstukken van de harde kern te praten over aanstaande zondag. Daarin is door de fans aangegeven dat men zich zal gedragen in Almelo, er geen vuurwerk zal worden afgestoken en men bij het kampioenschap het veld niet zal betreden. Volgens alle aanwezigen was het een prettig gesprek. We gaan aankomende zondag zien of het daadwerkelijk nut heeft gehad.

Update: Vak 410 spant een kort geding aan tegen Ajax vanwege de beslissing. Advocaat Christian Visser treedt namens de supporters op als raadsman en zal later vandaag een dagvaarding opstellen. Er hebben zich al leden van vak 410 gemeld bij de advocaat en verwacht wordt dat de rechter morgen of zaterdag een uitspraak zal doen.

Update 2: het kort geding van de fans tegen Ajax gaat niet door. Dat heeft advocaat Visser bekend gemaakt. De fans van Vak 410 willen eenheid uitstralen met de club en zien dus, ondanks dat vooral degene die niet aanwezig waren in de Kuip het een sterke zaak hadden, af van een gang naar de rechter.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Vak 410 zondag niet welkom in het Polman Stadion”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares