Tegenstander aan het woord: Natrappen met de Utrecht Fans

Reeds in de tweede minuut nam Iliass Bel Hassani een vrije trap voor Heracles. Na een aantal tussenstations kwam de bal uiteindelijk bij Bryan Linssen  terecht. Zijn fraaie steekbal belandde in de handen van doelman Robbin Ruiter. Een afstandsschot van Ben Rienstra ging over. Daarna nam FC Utrecht het initiatief over en trok ten aanval. Een schot van Jacob Mulenga werd half gestopt door Heracles-doelman Remko Pasveer. Pasveer redde weer toen Adam Sarota de terugspringende bal probeerde binnen te schieten. In de negentiende minuut plaatste Jens Toornstra een vrije trap op links, ongeveer dertig meter van het doel, op het hoofd van Van der Gun. Pasveer redde zijn kopbal, maar Mulenga was er als de kippen bij en schoot de rebound binnen. Daarna ging FC Utrecht op jacht naar de 2-0. Pasveer redde een schot van Sarota en Johan Mårtensson kreeg een kans, maar kon de bal net niet onder controle krijgen. Na ruim een half uur spelen werd een curieus doelpunt van FC Utrecht afgekeurd door Van Sichem. De op de grond liggende Oar speelde de bal door de voeten van Pasveer, maar er was daarvoor blijkbaar een overtreding gemaakt. Vlak voor rust kreeg FC Utrecht een vrije trap recht voor het Almelose doel, ongeveer 10 m vanaf de rand van het strafschopgebied. De precisietrap van Toornstra kwam op het hoofd van de voor de geblesseerd geraakte Van der Gun in het veld gekomen Juan Agudelo. Agudelo plaatste met een bekeken kopbal de bal in de verre hoek achter Pasveer en maakte hiermee zijn tweede doelpunt voor FC Utrecht. FC Utrecht kreeg daarna nog twee kansen in de resterende minuten van de eerste helft. Eerst kopte Agudelo bijna raak na een geweldige solo van Matthieu Delpierre en daarna keerde Pasveer een schot van Toornstra, nadat Agudelo een voorzet van Oar naar hem had doorgekopt.

De tweede helft begon slecht voor FC Utrecht. Bij het uitverdedigen raakte Tommy Oar met zijn schoen het hoofd van Johan Mårtensson. De Zweed moest met bebloed hoofd het veld verlaten. Achteraf bleek dat hij zijn neus had gebroken. FC Utrecht bleef aanvallen en kreeg kansen via de voor Mårtensson in het veld gekomen Gyliano van Velzen en via Mulenga. Doelman Ruiter had niet veel te doen, maar moest na bijna een uur spelen een duikvlucht inzetten om een diagonaal schot van de Bryan Linssen te keren. Hoewel FC Utrecht dominant was, kwam Heracles Almelo dichterbij met een doelpunt dat uit de lucht viel. Mikhail Rosheuvel kopte raak uit een voorzet van Jason Davidson. Daarna was het weer FC Utrecht dat de klok sloeg. Pasveer maakte een afstandsschot van Oar onschadelijk en redde miraculeus met de voet op een schot van de bijna op de doellijn staande Mulenga. In de zeventigste minuut had FC Utrecht eigenlijk een strafschop moeten krijgen toen Agudelo door Jens Jurn Streutker in het strafschopgebied onderuit werd getrokken en even later nog eens, toen een poeier van Oar tegen de hand van een Heracles-verdediger aankwam. Van Sichem liet beide keren echter doorspelen. Hoewel Heracles in de laatste minuten van het duel nog even aanzette, bleef het 2-1 en boekte FC Utrecht een zeer nuttige overwinning. Het heeft nu 38 punten na 34 wedstrijden. De nacompetitie is ontlopen.

Reacties Utrechtenaren:

2-0 vandaag moet het gebeuren

Utrecht thuis hoort toch gewoon te winnen van heracles, verwacht zelf een 3-1

Utrecht is hier de betere

1-0  Utrecht! Uit een vrije trap van Toornstra, lost Pasveer de bal en schiet Mulenga hem erin.

utrecht moet wel vooruit blijven voetballen

Ik wil een herhaling van de zijkant, volgens mij offside

ik hoef geen herhaling van de zijkant, ik zie het zo ook al, buitenspel van Mulenga op het moment dat vd Gun kopt.

2-0  afgekeurd geen idee of het een overtreding was

linssen had trouwens gewoon rood moeten hebben

Inderdaad! Vieze elleboog uit pure frustratie!

Bij de motvatie van Linssen zit het anders wel goed, elleboog van de week.

2e helft is wel wat leuker om naar te kijken.. Maar hoop echt dat we de 3 punten in utrecht houden.
Wat is die Delpierre toch een ontzettende goede aankoop geweest. Absoluut de beste speler bij Utrecht samen met Toornstra !

En die scheids is weer om te huilen hoor… aan beide kanten….

Over Tegenstander aan het woord

In de tegenstander aan het woord laten we regelmatig fans van andere clubs aan het woord over de wedstrijden van hun team tegen Heracles Almelo. De andere kant van het verhaal...

0 reacties op “Tegenstander aan het woord: Natrappen met de Utrecht Fans”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties