Snacktest: De Vuurvreter

Geachte snackvrienden,

Ook op deze nieuwe Vrijdag Snackdag zal ik een greep uit de snackschatkist van uw trouwe snacktester doen. Hieruit zal ik wederom een snackjuweel naar boven halen die ik tijdens de start van mijn snacktestcarriére heb genuttigd, waarvan ik destijds echter nog geen recensie heb geschreven. Middels een nieuwe snacktest zal ik u daarvan vandaag alsnog voorzien, zodat u ook deze snackdiamant mee kunt nemen in uw overwegingen op het moment dat u voor de haast onmogelijke keuze staat om één (of wellicht twee) van de mogelijkheden op het snackperkament van uw lokale snackjuwelier te selecteren.

De snackdiamant die ik vandaag voor u op zijn smulwaarde zal taxeren, is de snack met de uitgesproken pittige naam ‘Vuurvreter’. Bij de snacktest van afgelopen week heb ik u reeds aangegeven dat ik bepaalde snacks natuurlijk niet voor niets als eerste op mijn testbord heb laten verschijnen en nu deze naam uit de geschiedenisboeken opduikt, kan ik me goed voorstellen waarom ik destijds de keuze heb gemaakt om deze snack bij de eerste kandidaten te scharen. Tijdens mijn snackontdekkingsreis die velen van u wekelijks volgen, heb ik namelijk al meerdere malen duidelijk gemaakt dat vooral pittige snacks een speciaal plekje in het hart van uw trouwe snacktester innemen en deze snack laat datzelfde hart natuurlijk alleen al bij het horen van de naam sneller kloppen.

Kan uw snacktester zich ondanks zijn steeds sneller kloppende hart en de adrenaline die door zijn lijf giert beheersen en rustig genieten van deze snackdiamant, of doet hij de naam van de snack eer aan en kan hij het door de uitmuntende smaak van de snackdiamant alleen maar op een ongegeneerde vreetpartij zetten?

U leest het natuurlijk weer in de reacties!

Met frituurlijke groet,

D.F. Kremer
Gecertificeerd Snacktester

 

vuurvreter 11-4-2014

Vorm en Grootte
Waar ik bij de naam ‘Vuurvreter’ een grote, robuuste, vierkante en donkerbruin gekleurde snackgigant had verwacht, kwam er heel verrassend een naar oranje neigende, gladgestreken en langwerpige snack uit de vetvijver tevoorschijn, welke van gemiddelde (en dus: goede) grootte is. Wanneer de officiële omschrijving van de Vuurvreter erbij wordt gehaald – ‘een pikante snack van gehakte pepers in een loempiadeegje’ – is dit op zich opeens niet meer zo’n verrassende waarneming, maar naar mijn mening strookt de naam van de snack eigenlijk niet met de vormgeving. Uw snacktester wil dit echter niet als negatief kenmerk bestempelen, want een beetje verrassing kan nooit kwaad en het is in sommige gevallen – wanneer de klant niet wordt misleid – zelfs als positief te beschouwen. In het geval van de Vuurvreter, ligt dit voor de hand.

Kleur
Zoals ik bij het voorgaande beoordelingscriterium al aangegeven heb, is de Vuurvreter oranje van kleur, of neigt hij daar in elk geval ontzettend naar. Gezien de naamstelling van de snack is dit ook eigenlijk de enige juiste kleur en de kleur die verwacht mag worden. In tegenstelling tot de vorm, stroken verwachting en werkelijkheid nu dus wel met elkaar. De oranje kleur van deze snackdiamant nodigde uw trouwe snacktester bovendien ten zeerste uit om zo snel mogelijk de eerste hap in deze snack te zetten en ik ga ervan uit dat vele liefhebbers van wat pikantere snacks, hetzelfde gevoel hebben. Dit kan dus als zeer positief punt aangedragen worden.

Geur 
De geur van de Vuurvreter is onmiskenbaar het meest kenmerkende en positieve aspect van deze snackdiamant. De pikante reuk van de Vuurvreter is al door de verpakking heen duidelijk te ruiken, waardoor het ontdekken van dit snackjuweel al vanaf het allereerste moment een waar genot is. U kunt zich voorstellen wat voor weldadige geur er uiteindelijk bij het uitpakken van deze snacktopper vrij is gekomen. Uw snacktester is overigens ontzettend verheugd dat hij vandaag zijn snack met de auto op heeft gehaald bij zijn snackpaleis, omdat de geur in de kleine, afgesloten ruimte heerlijk tot zijn recht komt, terwijl de heerlijke pikante geur op de fiets of lopend verloren zou zijn gegaan. Tot slot is de geur ook na de eerste hap heerlijk en extra positief hierbij is het feit dat er dan zelf nog extra heerlijke geur vrijkomt, de geur van pikant vlees. Beide geuren vullen elkaar bovendien ook nog eens perfect aan, waardoor deze snackdiamant voor de geur een overweldigende 10 op het taxatierapport krijgt.

Smaak
De pikante kenmerken die op alle fronten van de Vuurvreter afspatten, komen ook op het gebied van de smaak duidelijk naar voren. Als liefhebber van pikant vindt uw snacktester dit natuurlijk ontzettend positief, maar omdat ik bij mijn beoordeling ook ruimer moet denken en het oogpunt van snackliefhebbers van mildere snacks ook in acht moet nemen, moet ik aangeven dat dit echter ook het enige is dat geproefd kan worden aan de Vuurvreter. Kwam bij de geur de vleselijke inhoud nog wel duidelijk naar voren en schepte dit hoge verwachtingen, bij het daadwerkelijk proeven wordt het vlees jammerlijk genoeg ondergesneeuwd door ‘het pikante’ en worden de verwachtingen helaas niet helemaal waargemaakt. 

Nasmaak
De beoordeling die uw snacktester onder het kopje ‘Smaak’ heeft geplaatst, zou bijna gekopieerd kunnen worden naar dit beoordelingscriterium. De nasmaak van de Vuurvreter is lekker, blijft lang hangen en is zo sterk dat het proeven van een tweede snack direct erna onmogelijk werd, maar helaas is ook hier niets te bespeuren van het vlees dat wel degelijk aanwezig is. 

Eindoordeel
Hoewel de verwachtingen bij de vorm niet helemaal strookten met de werkelijkheid, worden deze verwachtingen bij de geur en kleur wel waargemaakt. De Vuurvreter nodigt daarom ontzettend uit om daadwerkelijk getest te worden. Liefhebbers van pikant zullen zeker niet teleurgesteld worden en zullen deze snackdiamant zelfs een ontzettend goed taxatierapport geven. De Vuurvreter had echter een groter publiek kunnen bereiken als ook het vleselijke aspect wat meer benadrukt zou worden. Op dit punt valt dus nog winst te behalen. Deze twee bevindingen met elkaar verbindend, komt uw snacktester uit om een respectabele 7,9…een cijfer dat echter nog ver op zou kunnen lopen als men een wat groter publiek zou bereiken door de aandacht ook wat meer op de vleselijke inhoud te richten.

Was getekend,

D.F. Kremer
Gecertificeerd Snacktester

Over Snacktester

Opgegroeid in een cafetaria-familie. Vader, moeder, ooms en tantes werkten mee in een snackpaleis of runden deze zelfstandig. Opgegroeid als levensgenieter en bourgondiër en met al zijn kennis en ervaring heeft hij zich inmiddels ontpopt tot dé specialist in Almelo en omstreken op het gebied van de felbegeerde vette hap. Elke vrijdagavond zal hij het weekend inluiden door op ludieke wijze verslag te doen van de minder bekende maar o-zo-lekkere en originele exemplaren uit de snackwereld. Welk snackjuweel móet je gegeten hebben? De snacktester weet het antwoord en deelt dat met jou!

0 reacties op “Snacktest: De Vuurvreter”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties