Monument Armeense genocide onthuld

Vandaag kwamen bij de Armeense kerk aan de Vriezenveenseweg circa 2500 Armeniërs bij elkaar voor de onthulling van het “Armenian Genocide Memorial Monument Almelo”.  Onder hen enkele prominenten waaronder Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en oud-Tweede Kamerlid Annie Schreijer. De Armeense gemeenschap herdenkt jaarlijks op 24 april de Armeense genocide, nu 99 jaar geleden. Het monument ligt in de tuin van de Armeens Apostolische Kerk Almelo.

Voorafgaand aan de onthulling demonstreerden op het Stadhuisplein een kleine 100 Turken, die vanuit het hele land naar Almelo waren gekomen, tegen deze herdenking. Wat de demonstrerende Turken tegen de borst stootte was niet de herdenking of monument zelf, maar het woord genocide. Dat hoort volgens de aanwezigen niet op het monument thuis. Overigens verliep deze demonstratie zeer vreedzaam. Wij gaan niet aan een welles/nietes mee doen maar vonden het in ieder geval de moeite waard om hier een fotoreportage van te maken.

De foto’s en een video van Maksteiner zijn te vinden bij lees verder.

Video Turkse demonstratie Stadhuisplein

Foto’s Turkse demonstratie Stadhuisplein

Foto’s onthulling Armeens monument


Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Monument Armeense genocide onthuld”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares