Kennismaken met Nieuw Zuid

Gisteravond kon Jan en alleman kennis komen maken met Nieuw Zuid. Oftewel de geheel vernieuwde Grotestraat Zuid. Ondernemers en organisaties hielden open huis en om 18:30 werd het project ‘Kunst op Zuid’ officieel geopend. MBO studenten (Bloem & Design) van het AOC Oost realiseerden een aantal groene kunstwerken geïnspireerd op de gedichten van Ton Constandse. Hij baseerde zijn gedichten weer op verhalen van omwonenden en ondernemers uit de Grotestraat Zuid. De kunstwerken zijn te bewonderen op de Oude Veemarkt. Naast het kunstproject hebben meerdere partijen meegewerkt aan de vernieuwing van het gebied. Er zijn 19 woningen gerealiseerd, kledingwinkel Henk ter Horst breidde uit en het ondernemershuis is er gevestigd. Daarnaast werd de buurt verrijkt met een kapper, muziekwinkel en een fietsenmaker. Het gehele project werd gisteren feestelijk onthuld door onder meer de wethouders Johan Andela en Gerrit van Woudenbergh.

Onze Maksteiner was erbij en schoot een hele reportage bij elkaar. Van kunst tot Djembé trommelaars en van ondernemers tot schone dames. Alles is te vinden bij lees verder.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Kennismaken met Nieuw Zuid”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties