NEC – Heracles (1-2)

Heracles had precies 95 minuten nodig om de bloedstollende wedstrijd tegen de 11 clowns in Nijmegen naar zich toe te trekken. Invaller Amoah groeide uit tot de held van de wedstrijd en kopte in de laatste seconde op aangeven van Bryan Linssen de winnende treffer binnen. Heracles begon uitstekend aan de wedstrijd. Gesteund door maar liefst 11 bussen vol met supporters (inclusief Smit en kosjotten in het uitvak) begonnen de mannen scherp, goed geconcentreerd en met veel agressie aan de wedstrijd. NEC leunde achterover en ondanks enkele goede kansen van Heracles kwam het in de 20ste minuut – volstrekt onverdiend – op voorsprong door een treffer van de met betonnen poten uitgeruste Higdon. Na rust kakte het in en leek het er zelfs op dat NEC de 2-0 zou maken. Gelukkig viel het kwartje de goede kant op, want Davidson scoorde 10 minuten voor tijd de gelijkmaker en na een rode kaart van Mike te Wierik zou je met een punt je handen dichtknijpen. Het was anderhalf uur lang billen knijpen met de kloten in de keel, maar het resultaat is dat we ons wederom veilig hebben gespeeld en we volgend jaar gewoon weer in de eredivisie spelen. Hoe vet is dat! “Een cruciale zege op een cruciaal moment”, aldus trainer Jan de Jonge, die na afloop van de wedstrijd nog een paar goudgele milkshakes naar binnen werkte in de binnenstad van Almelo. Misschien een idee om alvast even te bellen met Brazilie voor het volgende seizoen!

Suus was mee op reis naar Nijmegen en schoot weer een mooie reportage bij elkaar.

Over van Binsbergen

Van Binsbergen is eerlijk, kritisch en zeikt over alles wat niet in de haak is. Hij heeft overal een ongezouten mening over en schrijft alle ellende publiekelijk van zich af. Er hoeft maar iets te gebeuren in Almelo en van Binsbergen is alert, scherp en schrijft het op. Met zijn grote bek weet hij de lezer in beweging te krijgen.

0 reacties op “NEC – Heracles (1-2)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties