GR2014: BBA winnaar | VVD compleet kapot

Ze zitten erop, de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Een samenvatting van de uitslag. Met uitzondering van het CDA kregen de collegepartijen een onmeunig pak op hun falie. De Rozen hielden slechts 4 van de 7 zetels over en de VVD werd met 3 zetels compleet geminimaliseerd. En hoe reageerde lijsttrekker Andela van de liberalen? “Teleurstellend, de kiezer heeft ons niet gegeven wat we verdienen”. Ben je dan even de binding met de realiteit kwijt. Jullie hebben precies gekregen wat jullie verdienen. Juist deze hautaine houding heeft de kiezer ertoe bewogen jullie aan de kant te schuiven. Hopelijk heeft ons cadeautje hier nog wat aan bij gedragen. Terug in je hok en je koest houden de komende vier jaar.

Het CDA won niet en verloor niet en behield dus haar 6 zetels. De christen-democraten ontsprongen de dans door in de luwte te blijven en plukken daar de vruchten van. De grote winnaar was BBA die met 3 zetels terug zijn in de raad. Ook D66 en de SP wonnen beide een zetel en hebben er nu ieder 4. Ook de ChristenUnie won 1 zetel. Verder viel op dat GroenLinks maar ternauwernood een zetel wist te pakken. In totaal komen er nu 14 partijen in de raad en zullen de vergaderingen waarschijnlijk tot de vroege ochtend gaan duren om iedereen aan het woord te laten. Daarnaast zal het nog een boeiende tijd worden waarin een college gesmeed zal moeten worden. Er zijn minimaal 18 zetels nodig voor een meerderheid. Dat zal nog een hele puzzel worden.

De volledige uitslag is als volgt:

CDA: 6 zetels
D66: 4 zetels | +1
SP: 4 zetels | +1
PvdA: 4 zetels | -3
VVD: 3 zetels | -4
BBA: 3 zetels | +3
ALA: 3 zetels | +1
ChristenUnie: 2 zetels | +1PVA: 1 zetel | -1
Almelo Centraal: 1 zetel | +1
Almelooooo: 1 zetel | +1
GroenLinks: 1 zetels
Leefbaar Almelo: 1 zetel
Lijst Cete: 1 zetel

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “GR2014: BBA winnaar | VVD compleet kapot”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares