Snacktest: de Bocado

Goedendag frituurfreaks,

Een beetje later dan u van ons gewend bent, exuus! maar uw snacktester heeft zich gehaast om alsnog een snackrecensie te sturen! Ook op deze mooie matchday-zaterdag kunnen we het weekend in luiden met het nuttigen en het beoordelen van een delicieus snackgeheim.

Zoals u gewend bent, is uw razende snackreporter hiervoor weer naar een snacklokaal gereden, om daar een onbekend toppertje uit de vitrine in het vet te laten baderen, om vervolgens thuis te genieten van zijn heerlijke smaak.

Vandaag is het de beurt aan de Bocado, door de producent omschreven als ‘een pittige Mexicaanse snack’, ‘een uniek product met een onderscheidende driehoeksvorm’ en ‘een graag geziene snack’. Voor mij redenen genoeg om mijn tanden eens in deze flens, gevuldmet malse kip en verse groenten, te zetten.

Zelfs een blik in het woordenboek geeft aan dat de producent goed heeft nagedacht over deze snack (vrij vertaald betekent Bocado iets in de trant van ‘snack’, ‘tussendoortje’, ‘versnapering’), waardoor ik er erg veel vertrouwen heb dat mijn smaakpapillen vanavond tot het uiterste geplezierd zullen gaan worden.

Is dit werkelijk het geval? Leest u hiervoor zometeen weer het beoordelingsrapport!

Met frituurlijke groet,
Uw Snacktester

Bocado 22-02-2014

Beoordelingsformulier Bocado, 22-02-2014

Vorm
Wat verrassender dan de standaardvormen die andere snacks hebben, waardoor deze snack reeds bij de eerste aanblik pluspunten scoort. Qua grootte scoort de Bocado tevens goed, men krijgt waar voor het geld dat men betaalt.

Kleur
Goudbruin, de kleur die een goede snack behoort te hebben.

Geur
De Bocado heeft direct na de eerste hap niet de geur van een simpele snack, maar de geur van een goed bereide vleesmaaltijd. Op dit punt scoort men dus het hoogste aantal punten dat behaalt kan worden, dit is voor het eerst in mijn gehele snacktest-carrière.

Smaak
Tijdens onze vakantie naar Mexico enkele jaren geleden, heb ik een sombrero als souvenir meegenomen. Ik heb de neiging om deze op te zetten op dit moment, omdat ik tijdens het nuttigen van de snack het gevoel van die fantastische vakantie helemaal terug heb gekregen. Dit zegt naar mijn mening alles over de smaak van de Bocado.

Nasmaak
Het enige punt waarop de Bocado minder scoort, omdat de heerlijke smaak helaas direct na het laatste hapje verdween. Juist omdat de smaak zo goed was, is dit ontzettend spijtig.

Eindoordeel
Een perfect vormgegeven, geurige en bovenal zeer smaakvolle snackdelicatesse, die het beste gevoel in u naar boven haalt. Slechts de geringe nasmaak is een klein puntje van kritiek. Toch is de Bocado de nieuwe koploper in het snackklassement, met een dikverdiende 8,8 als rapportcijfer.

Was getekend,
Uw Snacktester

Over Snacktester

Opgegroeid in een cafetaria-familie. Vader, moeder, ooms en tantes werkten mee in een snackpaleis of runden deze zelfstandig. Opgegroeid als levensgenieter en bourgondiër en met al zijn kennis en ervaring heeft hij zich inmiddels ontpopt tot dé specialist in Almelo en omstreken op het gebied van de felbegeerde vette hap. Elke vrijdagavond zal hij het weekend inluiden door op ludieke wijze verslag te doen van de minder bekende maar o-zo-lekkere en originele exemplaren uit de snackwereld. Welk snackjuweel móet je gegeten hebben? De snacktester weet het antwoord en deelt dat met jou!

0 reacties op “Snacktest: de Bocado”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties