Onze gemeenteraad alsnog op Eenvandaag

Werden we afgelopen week nog verdrongen door wat urgentere nieuwsitems, gisteren was het dan wel raak. Onze gemeenteraad vol met de bakkes op de nationale televisie. Bij de nieuwsrubriek Eenvandaag was ter ore gekomen dat er hier 14 partijen in de raad zaten op een aantal zetels van 35. Met de verkiezingen worden het zelfs 16 partijen die strijden om het pluche. De vraag die de nieuwsjagers zich stelden was “zijn al die kleine partijtjes een zegen voor de democratie of een bestuurlijke ramp?”. De vraag kan terecht worden gesteld maar moeten we hierbij ook niet even naar de oorzaak kijken?

Deze versnippering is toch het gevolg van het gevoerde wanbeleid. Jarenlang werden projecten doorgedrukt om de eigen egootjes op te poetsen. Projecten die onze stad nu richting een algeheel faillissement duwen. En het college van B&W haalt haar schouders op. Tekenend voor dit gedrag is de burgemeester die in beeld kwam en een voorbeeld aanhaalde. Met de discussie omtrent het parkeerbeleid meldde ze het volgende “iedereen had een mening en de persoonlijke belangen waren heel divers maar uiteindelijk blijft het besluit zo als het is en is er alleen maar tijd mee verloren”. Hiermee omzeilt ze handig de oorzaak van het probleem namelijk het niet-communiceren. En doordat de burgemeester niet de oorzaak bespreekbaar maakt hoeft ze dit probleem ook niet op te lossen, een bekend bestuurlijk handigheidje. En ziedaar de oorzaak van de vele partijen, mensen zijn het domweg zat en staan op. Kom maar op met de verkiezingen, slechter kan niet meer toch?

Over Jelle

Hofleverancier van de items op HNDB. Anoniem en geïnfiltreerd in de Almelose samenleving. Wie het is? Niemand weet het en dat blijft ook zo.

0 reacties op “Onze gemeenteraad alsnog op Eenvandaag”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties