Snacktest: Vulcano

Goedenavond hapgrage snackvrienden,

Vrijdag Snackdag, het is weer zover! Één der snackdiamanten zal vandaag wederom met veel plezier en watertandend door uw trouwe snacktester getest, beoordeeld en gerecenseerd worden, om hiermee ideeën aan te dragen voor uw eigen heerlijke (gezamenlijke) snackmoment en tegelijkertijd om u te behoeden voor een foute keuze aan de snackbalie van een frituurgelegenheid.

Vandaag is de snack met de imposant lekkere naam ‘Vulcano’ het onderwerp van de snackexcursie die uw snacktester vanavond zal beleven. De snack heeft een naam die mij doet verlangen naar een hete en pittige snack, die ver boven alle andere producten uit het snacklandschap uitsteekt.

De ‘Vulcano’ zou de aanstichter moeten zijn van een explosie van onze smaakpapillen, die geprikkeld worden door de rode stukjes sambal die nog duidelijk in het vlees te zien zijn en een stevige en krokante korst.

Komt het vanavond tot een ware smaakeruptie in mijn mond?

U leest het natuurlijk weer in onderstaand verslag!

Met frituurlijke groet,

Uw Gecertificeerd Snacktester

Foto Vulcano (2)

 • Vorm
  Waar bij de naam Vulcano wellicht door velen een snack wordt verwacht die lijkt op de vorm van het natuurverschijnsel waarnaar deze vernoemd is, is dit helaas niet het geval. Hiermee laat de fabrikant een grote kans op onderscheiding en differentiatie liggen in de op dit punt toch redelijk eentonige snackwereld. Helaas doet dit gegeven dus bij de eerste oogopslag enigszins afbreuk aan de verwachtingen.
 • Qua grootte had ik, wederom kijkend naar de specifieke kenmerken van het natuurverschijnsel waar de snacknaam aan gelinkt is, een kolos van een snack verwacht. Aangezien dit als hongerige snackfanaat telkens tevens een grote wens van uw snacktester is, ben ik ook op dit punt enigszins teleurgesteld. De snack is zelfs enigszins klein in vergelijking met de gemiddelde snack. Hierdoor zag ik mezelf helaas genoodzaakt om twee exemplaren te verorberen.
 • Kleur
  Een prachtige goudgele korst, één van de kenmerken van een smaakvolle snack: de Vulcano voldoet hieraan. Zou er ondanks de teleurstelling over de vorm en grootte dan toch een smaakgigant op mijn bord liggen? Het zou op basis van dit gegeven kunnen. Toch had de fabrikant ook op dit punt veel meer gebruik kunnen maken van de kenmerken die in de natuur te vinden zijn. Waarom heeft deze snack – die pittig moet zijn – niet een meer pittige kleur (oranje). Denkt u bijvoorbeeld eens aan lava. Eventueel zou zelfs de binnenkant deze kleur kunnen hebben. Beide is niet het geval, wat toch wederom een gemiste kans is naar de mening van uw trouwe snacktester.
 • Geur
  Waar de kleur alsnog enigszins hoop geeft op een smaakvolle snack, doet de geur – of beter gezegd, het ontbreken hiervan – hier toch weer afbreuk aan. Er zit namelijk, vooral voor een zichzelf tot pittig benoemde snack, een weinig inspirerende geur aan de Vulcano. De snackexcursie, die saai begon en toch nog enigszins pit kreeg gedurende de reis, wordt tijdens de opmars naar het hoogtepunt dus toch weer een inspiratieloze trip.
 • Smaak
  Om direct zeer concreet de smaak te beoordelen, moet ik stellen dat de Vulcano bij lange na niet in de buurt van de uitstraling van het natuurwonder komt en zelf absoluut geen snackwonder is. Er zit niet – zoals beloofd – een pittige smaak aan de snack, maar slechts een flauwe en neutrale kip-achtige smaak, met de nadruk op ‘achtige’. Van de sambalstukjes heb ik niets vernomen en ik heb zelfs geen stukje sambal gezien. Het pittige dat te proeven is aan de snack, is alleen te proeven wanneer van te voren de snackgids (lees: verpakking met daarop de beschrijving van de snack) gelezen is, waardoor men hier specifiek op gaat letten en naar op zoek gaat. De krokante korst was zoals omschreven overigens wel duidelijk aanwezig, alleen viel het me tot mijn verbazing op dat deze korst erg op zichzelf staat en niet geïntegreerd wordt met de smaak van de kipvulling. Het mag dus duidelijk zijn…ik ben teleurgesteld in de smaak van de Vulcano, de belangrijkste eigenschap in de test.
 • Nasmaak
  Waar een vulkaan zijn sporen na een uitbarsting duizenden jaren nadien nog steeds laat zien, geldt dit zeker niet voor de smaak van de Vulcano. Sarcasme kwam hierbij zelfs al bij me naar boven, bij de gedachte dat een snack zonder smaak ook geen nasmaak kan hebben. Deze constatering spreekt eigenlijk boekdelen.
 • Eindoordeel
  Een vulkaan is kolossaal, de Vulcano is een dwerg. Een vulkaan kan angstaanjagend zijn en zit van binnen vol vuur, de Vulcano is flauw en neutraal. Een vulkaanuitbarsting heeft nog duizenden jaren invloed op zijn omgeving, de Vulcano is zijn ‘smaak’ binnen 10 seconden kwijt. Kortom, na de zeer teleurstellende snackexcursie die uw snacktester vandaag heeft beleefd, is een zeer teleurstellend cijfer is het enige dat ik kan geven en dat moet ik helaas doen in de vorm van een 4,0.

Trouwe frituurvrienden, excuses voor deze klaagzang. Hopelijk beseft u echter dat ik dit in alle eerlijkheid wel móet doen en dat ik snacks die het niet verdienen, niet romantiseer. Hiermee tracht ik mijn doelen voor mijn volgers zo objectief mogelijk na te jagen. Ik hoop dat ik u volgende week wel weer kan inspireren met de recensie van een snackgenot, hiernaar ga ik nóg harder op zoek dan ik normaliter reeds doe!

Met frituurlijke groet,

Uw Gecertificeerd Snacktester

Over Snacktester

Opgegroeid in een cafetaria-familie. Vader, moeder, ooms en tantes werkten mee in een snackpaleis of runden deze zelfstandig. Opgegroeid als levensgenieter en bourgondiër en met al zijn kennis en ervaring heeft hij zich inmiddels ontpopt tot dé specialist in Almelo en omstreken op het gebied van de felbegeerde vette hap. Elke vrijdagavond zal hij het weekend inluiden door op ludieke wijze verslag te doen van de minder bekende maar o-zo-lekkere en originele exemplaren uit de snackwereld. Welk snackjuweel móet je gegeten hebben? De snacktester weet het antwoord en deelt dat met jou!

0 reacties op “Snacktest: Vulcano”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares