Snacktest: De Ribster

Goedenavond frituur-supporters,

Nadat ik vorige week vrijdag mijn eerste snackintroductie en –recensie als Gecertificeerd Snacktester aan u gepresenteerd heb, is er inmiddels alweer een nieuwe vrijdagavond aangebroken. U weet dat deze avond tegenwoordig als Vrijdag Snackavond bekend zal staan. Als gevolg daarvan zal uw trouwe snacktester vandaag wederom een snack uit één van zijn geliefde snackpaleizen die onze mooie stad rijk is, introduceren en natuurlijk zal ik daarover mijn objectieve mening met u delen. Hiermee hoop ik u bijvoorbeeld inspiratie te bieden voor de culinaire omlijsting van het feest dat vanavond na de Derby uit zal gaan breken.

Nadat ik vorige week ben begonnen met de mooie, liefelijke en smakelijke ‘Bonita’, is deze week haar mannelijke tegenpool aan de beurt. Vandaag is namelijk de ‘meest gewilde snack van het Wilde Westen’ – de ‘Ribster’ – de snackparel die in de spotlights staat. De naam doet verlangen naar een gevaarlijk lekkere snack, vol van smaak. Een snack die de andere snacks angst inboezemt in de strijd om de beste plek in de snackvitrine, om uiteindelijk als winnaar bij de klant op het bord te belanden. Dit vond ik op Derby-Day wel een passende snack om te introduceren.

De Ribster is volgens de fabrikant een stevige vleessnack met een BBQ-smaak, die net als een Spare Rib gemakkelijk te scheuren is. Heeft uw trouwe snacktester eenzelfde stoere snack met veel temperament mogen proeven en schiet de Ribster vanavond de zeer positieve beoordeling van vorige week aan flarden met een niet te evenaren lekkere smaak?

U leest het natuurlijk weer in het onderstaande verslag!
Ribster 17-01-2014

Beoordelingsformulier Ribster, 17-01-2013

 • Vorm
  De Ribster heeft qua uiterlijk ontzettend veel weg van een Spare Rib. Hier zou men qua originaliteit over kunnen vallen, maar ik zie de link wel tussen het Wilde Westen en het roven van het uiterlijk van een ander product. Wat betreft de grootte van de Ribster kan ik helaas minder tevreden zijn. Wanneer ik aan het Wilde Westen denk, komen bij mij termen als groot, stoer en mannelijk naar boven. De Ribster is in tegenstelling tot al deze gedachten helaas echter behoorlijk klein. Dit was voor uw snacktester natuurlijk reden om er twee te verorberen.
 • Kleur
  Een mooie, bruine vleeskleur geeft direct aan dat men een volle vleessmaak kan gaan verwachten. Bovendien straalt deze kleur mannelijkheid uit. De subtiel verwerkte oranje kleur van de BBQ-‘saus’ die tussen de ‘ribs’ op de loer ligt maakt het geheel af;  de buitenkant ziet er samen met de vorm op die manier verrukkelijk uit en ze vormen een perfect team om de overwinning op de andere snacks in de snackvitrine veilig te stellen.
 • Geur
  De eerste indrukken met betrekking tot de geur waren een beetje apart: uw trouwe snacktester merkte een redelijk sterke geur op, die moeilijk te plaatsen was. Het was echter geen vieze geur, waardoor ik al snel vooral nieuwsgierig werd naar de smaak. Hiermee heeft de Ribster me uit de tent gelokt en gegrepen, want toen ik eenmaal door de smaak gepakt werd, kon ik de honger naar de Ribster niet meer stillen.
 • Smaak
  Over dit punt kan ik kort zijn en eigenlijk typeert de recensie van dit belangrijkste beoordelingscriterium het best hoe lekker ik deze snack vond. De krachtige vleessmaak kwam namelijk duidelijk naar boven, de smockey BBQ-smaak vulde de vleessmaak perfect aan en samen vormden ze een heerlijk geheel. BAM…zo hoort een Wild West-snack te smaken.
 • Nasmaak
  Zoals ik hierboven aangegeven heb, heeft de Ribster me qua geur en smaak uit de tent gelokt, gegrepen en niet meer losgelaten. Ook qua nasmaak houdt de Ribster zijn prooi in de houtgreep, want de smaak van de Ribster blijft lang hangen. Daarbij blijven zowel de smaak van het vlees als de BBQ-smaak hangen, wat tevens een groot pluspunt is.
 • Eindoordeel
  De Ribster maakt me wild en ik merkte dat ik mijn tanden in nog wel wat meer exemplaren wilde zetten. Anders gezegd, de enthousiaste cowboy op de door hem zo vertrouwde en geliefde prairie kwam in me naar boven, waardoor deze snack een dikverdiende 8,0 toegekend kan worden! De Ribster zou zelfs een 8,5 kunnen halen en nog meer aan de verwachtingen kunnen voldoen als hij iets meer aan zijn body zou werken en wat groter zou zijn. Wellicht is dit een tip voor de fabrikant.

Was getekend,

Uw Gecertificeerd Snacktester

Over Snacktester

Opgegroeid in een cafetaria-familie. Vader, moeder, ooms en tantes werkten mee in een snackpaleis of runden deze zelfstandig. Opgegroeid als levensgenieter en bourgondiër en met al zijn kennis en ervaring heeft hij zich inmiddels ontpopt tot dé specialist in Almelo en omstreken op het gebied van de felbegeerde vette hap. Elke vrijdagavond zal hij het weekend inluiden door op ludieke wijze verslag te doen van de minder bekende maar o-zo-lekkere en originele exemplaren uit de snackwereld. Welk snackjuweel móet je gegeten hebben? De snacktester weet het antwoord en deelt dat met jou!

0 reacties op “Snacktest: De Ribster”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties