Snacktest: de Macho

Goedenavond watertandende frituur-volgers,

De welbekende vrijdag-snackavond is weer aangebroken, dus de rode loper van één van de vele snackpaleizen die Almelo rijk is, is weer vol enthousiasme voor uw trouwe snackreporter uitgerold. Hiervan heb ik natuurlijk weer dankbaar gebruik gemaakt, om zodoende mijn honger naar een snackjuweel zo snel mogelijk te kunnen stillen.

Vandaag is de snack met de pittige naam ‘Macho’ ter beoordeling op mijn bord beland; een naam die mij doet verlangen naar een smaakvolle en krachtige snack, die zijn mannetje staat tussen alle andere snackhelden die zich naast hem in de vitrine bevinden.

De ‘Macho’ moet zijn naam danken aan zijn stevige, pittige en krokante eigenschappen, met een daarbijbehorende stevige beet; kenmerken die men bij een echte macho mag verwachten.

Slaat de Macho mij vanavond stijl achterover met zijn smaak?

U leest het natuurlijk weer in de reacties!

Met frituurlijke groet,

D.F. Kremer
Gecertificeerd Snacktester

Macho 31-1-14

Beoordelingsformulier Macho

 • Vorm en Grootte
  Wat mij als eerste opviel aan de Macho toen deze in al zijn hoedanigheid uit de goudgele frituurzee werd gehaald, was zijn stevige body. Niet alleen ziet de Macho er groot en stoer uit dankzij zijn brede omvang, ook de stevige en krokante korst doen direct vermoeden dat men voor deze flinke snack de juiste naam heeft gekozen.
 • Kleur
  De twee kleuren die in mijn beleving bepalend zijn voor een snack, zijn de kleuren goudbruin en oranje. Goudbruin staat hierbij voor een waarschijnlijk te verwachten stevige vleessmaak en een oranje tint betekent meestal een lekkere pittige en scherpe smaak. De Macho heeft van beide tinten iets in zich, waardoor de kleur mij zeer uitdaagde om mijn tanden in deze snack te zetten. Stevig, pittig en uitdagend…kenmerken die ik zeker hoopte te verwachten bij een snack met een dergelijke stoere naam als deze en die dus daadwerkelijk worden waargemaakt.
 • Geur
  Waar ik door zijn perfecte kleur en stevige body tevens een sterk signaal van de geur had verwacht, blijkt dit toch eigenlijk enigszins tegen te vallen. Er zit eigenlijk een redelijk neutrale geur aan de Macho, die zich niet erg differentieert van andere snacks. Dit hoeft natuurlijk niet van invloed te zijn op de smaak, maar van een Macho verwacht ik toch eigenlijk wel wat furieuzere kenmerken op dit gebied.
 • Smaak
  Waar ik eigenlijk verwacht had dat de Macho mij direct bij de eerste hap omver zou slaan met zijn smaak, blijkt de smaak zeer verrassend eigenlijk maar heel langzaam naar boven te komen. De snack die pittig moet zijn, is in het begin namelijk nog erg neutraal van smaak. Echter, hoe meer happen men neemt, hoe pikanter de smaak wordt. Uiteindelijk zegeviert de pittige smaak dus toch wel, wat aangeeft dat de Macho zich niet zomaar laat verslaan. Toch had ik wel verwacht dat de snack pittiger zou zijn dan hij in werkelijkheid is, zeker door de promotie-uitingen die de fabrikant eraan toegekend heeft, alsmede de naamkeuze. Een ander kenmerk van de Macho, zijn stevige en krokante bite, komt wél direct vanaf de allereerste hap duidelijk naar voren. Er zit een heerlijke volle smaak aan het kippenvlees en de binnenkant is heerlijk stevig, vast en stabiel.
 • Nasmaak
  Waar de smaak zoals vermeld maar langzaam op gang komt, blijft de smaak uiteindelijk nog wel een tijdje hangen nadat deze op zijn hoogtepunt is geweest. Ook op dit punt blijkt dus dat de snack zich – net als een echte Macho – niet snel uit het veld laat slaan.
 • Eindoordeel
  Waar ik qua geur en pittigheid iets sterkere eigenschappen had verwacht, is deze snack door zijn krachtige en stevige bite toch een zeer geduchte tegenstander voor vele snacks. Daarom krijgt deze krachtpatser een welverdiende 7,6 als waardering van uw trouwe snacktester!

Was getekend,

D.F. Kremer
Gecertificeerd Snacktester

Over Snacktester

Opgegroeid in een cafetaria-familie. Vader, moeder, ooms en tantes werkten mee in een snackpaleis of runden deze zelfstandig. Opgegroeid als levensgenieter en bourgondiër en met al zijn kennis en ervaring heeft hij zich inmiddels ontpopt tot dé specialist in Almelo en omstreken op het gebied van de felbegeerde vette hap. Elke vrijdagavond zal hij het weekend inluiden door op ludieke wijze verslag te doen van de minder bekende maar o-zo-lekkere en originele exemplaren uit de snackwereld. Welk snackjuweel móet je gegeten hebben? De snacktester weet het antwoord en deelt dat met jou!

1 reactie op “Snacktest: de Macho”

 1. rickbrands schreef:

  Niet echt een recensie die echt een idee geeft van de smaak of consistentie van de snack. Tien keer het woord ‘stevig’ als omschrijving gebruiken helpt ook al niet.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties