Een mooi stukje raadsvergadering.

We laten u even meelezen met het niveau in onze raadsvergadering. Dit stukje gaat over het jaarlijkse ritueel om onze sportkampioenen te huldigen. Een vraag kwam voorbij in het vragen halfuurtje:

De voorzitter: Het woord is aan raadslid Kirkagaç.

Raadslid Kirkagaç: Dank u voorzitter, 2 jaar geleden wilde het college (alleen de wethouders red.) in verband met bezuinigen onze sportkampioenen niet meer huldigen. De gemeenteraad (alle partijen red.) accepteerde dit niet en zo werd besloten om de sportkampioenen tijdens de nieuwjaarsreceptie te huldigen. Op de receptie van 2013 is dit ook gebeurd maar niet meer op de receptie van 2014. Kunt u ons vertellen wat hiervan de reden is en waarom de raad niet is geïnformeerd?

Wethouder heer Van Marle (CDA): Het is goed dat u hiernaar vraagt want dan kan ik de aanstaande bijeenkomst bij u onder de aandacht brengen. De sportkampioen kregen op de receptie van 2103 niet de aandacht die ze verdienden en na een evaluatie hebben wij Sportbedrijf Almelo verzocht om de huldiging te verzorgen dit jaar. En dat gaan ze doen! Op 31 januari is deze bijeenkomst. Ik zal het college vertegenwoordigen en het beloofd een mooie bijeenkomst te worden!

Raadslid Schuur: Mooi dat er een huldiging komt maar neemt niet weg dat het toen genomen raadsbesluit nog steeds geldt. Dan is het toch vreemd dat we pas op de nieuwsjaarreceptie erachter komen dat er geen huldiging is? U geeft daar geen antwoord op. U heeft de raad niet ingelicht!

Wethouder heer Van Marle (CDA): Zoals ik zei is het geëvalueerd maar wij hadden u kunnen informeren. Dat hebben wij verzuimd, daarvoor excuses. Maar belangrijkste is dat het doorgaat!

Raadslid Heitink: Ik heb zelf even geïnformeerd en overal achteraan gebeld. Er blijkt een verkiezing te zijn, geen huldiging.

Wethouder heer Van Marle (CDA): Dan heeft u gelijk

De voorzitter: Kan het dan even worden uitgezocht of er een huldiging is?

Wethouder heer Van Marle (CDA): Ik heb begrepen dat het op de website staat. Daar zullen we naar kijken.

Raadslid Kirkagaç: Op de website staat de huldiging niet, alleen de sportverkiezing. Graag verbetering

Wethouder heer Van Marle (CDA): Dan heeft u gelijk

Raadslid Kirkagaç: Graag verbetering

Wethouder heer Van Marle (CDA): Ja

De voorzitter: Dan sluiten we hiermee het vragen halfuurtje af.

En zie hier een Almelose CDA wethouder in actie. Tegen een geldend raadsbesluit ingaan, de raad daarover niet informeren, zelf uitermate slecht geïnformeerd zijn, tijdens de raadsvergadering de raadsleden nog steeds verkeerde informatie geven en vervolgens schouderophalend de boot afhouden. Want wat is nu het vervolg? Wat is er afgesproken nu? Komt er nu wel een huldiging of niet? We hadden er misschien om kunnen lachen ware het niet dat we nog steeds niet uitgehuild zijn over al die andere politieke miskleunen. Wat gaat u straks eigenlijk stemmen?

Over Jelle

Hofleverancier van de items op HNDB. Anoniem en geïnfiltreerd in de Almelose samenleving. Wie het is? Niemand weet het en dat blijft ook zo.

0 reacties op “Een mooi stukje raadsvergadering.”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties