De derby die geen derby is?

Aanstaande vrijdag gaan we eindelijk weer ballen en moet Heracles Almelo flink aan de bak in de paardenstal van geitenzeikproducent Grolsch. Onder toeziend oog van trekpop Michel Jansen (officieel trainer van 053, maar … ach laat ook maar) werkten de heren in de winterstop een trainingsprogramma af in het Spaanse Benahavis. Donderdagmorgen stond de laatste training in het Polmanstadion op het programma. Klaar voor de burenruzie dus. Jan de Jonge zal met een ietwat gehavende selectie naar 053 afreizen. Ben Rienstra heeft last van spetterpoep en zal vrijdagavond waarschijnlijk niet in de wei staan. Aleksei Kangaskolkka, Dario Vujicevic, Matthew Amoah en Milano Koenders zijn niet fit. Simon Cziommer is wél beschikbaar.

Vanmorgen toog onze razende reporter naar de laatste training voorafgaand aan de derby om een mooie reportage te maken over sfeer, beleving, vuurwerk en alles wat er normaal gesproken zoal rondom een echte derby te doen is. Maar helaas … het werd een genante vertoning met slechts een rookpotje, drie knallen, een paar vuurpijlen en 1 couplet van enkele fans die wel de moeite namen om de mannen een hart onder de riem te steken. Waar is die goeie ouwe tijd gebleven? Toen seks nog vies was, pausaanhangers met hun vingers van kleine kindjes afbleven en de bank ons geld nog bewaarde.
We zijn erg benieuwd wat voor gevoel de derby bij u oproept …

Jelle schoot de volgende fotoreportage bij elkaar.

Over van Binsbergen

Van Binsbergen is eerlijk, kritisch en zeikt over alles wat niet in de haak is. Hij heeft overal een ongezouten mening over en schrijft alle ellende publiekelijk van zich af. Er hoeft maar iets te gebeuren in Almelo en van Binsbergen is alert, scherp en schrijft het op. Met zijn grote bek weet hij de lezer in beweging te krijgen.

1 reactie op “De derby die geen derby is?”

  1. Michel schreef:

    Helaas zoals al jaren is de wedstrijd op vrijdag, dus op een donderdag en dan ook nog ’s morgens zullen er niet veel mensen op een derbytraining af komen. Veel positiefs is er ook niet te melden, maar genant zou ik het niet willen noemen. Eerder respect voor de diehards die wel de moeite nemen naar de training te komen, wat vuurwerk af te steken en te laten zien dat voor hun de derby wel veel betekent. Dat de spelers ze vervolgens letterlijk in de kou laten staan.. Tja. Maar 10 aanwezigen zeggen meer dan 100 afwezigen!

    Heracles till I die… and long after!

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties