053-Heracles Almelo: 3-1

BAM! De dag van de waarheid! De bal rolt weer en voor onze helden stond vandaag de burenruzie tegen 053 op het programma in het “wanna be” Liverpool stadion van Nederland. Rond de klok van 18.00 uur stonden er 8 bussen in de hoogste staat van paraatheid om ca. 400 supporters naar de paardenstal te brengen. Ook onze rolstoelers kregen de mogelijkheid de wedstrijd te bezoeken. Kortom, hulde aan hen die ons kluppie zo steunen! Oordoppen mee voor het “You’ll never walk alone” gebrabbel, even gauw de ogen dicht omdat die mediageile topacteur Joop Muntjesman weer zo nodig met zijn arrogante schedel op TV moet en na het eerste fluitsignaal erop klappen. Passie, strijd en inzet, dat willen we zien.

Maar goed … een wedstrijd die langzaam op gang kwam en die de neutrale kijker allerminst boeide. Van een derby was nauwelijks sprake. Met stijgende verbazing kijken we toe hoe 053, waar blijkbaar de prioriteit toch meer bij het mutsenvoetbal ligt, met zo’n budget zo’n baggerprestatie weet te vertonen. Heracles kreeg al na 50 seconden de eerste kans maar Bryan Linssen stuitte op doelman Marsman. Verdedigend zag het er bij beide partijen niet altijd even joviaal uit, maar ondanks persoonlijke fouten waar de doelpunten uit voortkwamen heeft Heracles toch heel aardig partij geboden. In de tweede helft moest Kwame wijken voor Thomas Bruns die wat meer voetbal op het middenveld moest brengen. Breekpunt in de wedstrijd was de onterechte rode kaart voor Jeroen Veldmate in de 56e minuut met inmiddels de 2-0 op het scorebord. Een omstreden krullenbol in een zwart pak die blijkbaar niet precies weet waar hij voor betaald wordt (ja, meneer Wiedemeijer dus) en zijn aan cataract lijdende en enorm schele assistent zagen een halve meter buitenspel over het hoofd (Ach WTF, is toch maar een Mickey Mouse competitie).

Veldmate aaide in buitenspelpositie een rooie acteur over zijn arm die stervend ten onder ging. En dan hebben we het nog niet gehad over Castaignos, een al jaren lang volstrekt mislukte importspits met kromme paardenpoten, een babyface en de grootste matennaaier die er op dit moment in de eredivisie rondloopt. Schaam je!

Maarrrrr voetbalvrienden … wij hebben wél Mark Uth. Hij, die vanaf de middellijn 4 van die rooie importtukkers te kakken zet en vervolgens een ware Messi goal weet te scoren! Strak in het kruis, hulde! En dat met 10 man. Verder ook alle credits aan Remco Pasveer die een wereldpartij stond te keepen en Simon Cziommer die voorop ging in de strijd.

We kunnen er kort over zijn beste lezers … al met al een derby die geen echte derby was, een wedstrijd om snel te vergeten, het bewijs dat 053 bestaat uit een stelletje schaamteloze matennaaiers en dat wij trots kunnen zijn op onze mannen die met hard werken en strijd naar hun beste kunnen voetballen. Wij zijn Heracles!

Suus schoot wat foto’s bij elkaar van het vertrek naar 053.  Overige pics komen via een apart item “Op pad met een uit supporter”.

Over van Binsbergen

Van Binsbergen is eerlijk, kritisch en zeikt over alles wat niet in de haak is. Hij heeft overal een ongezouten mening over en schrijft alle ellende publiekelijk van zich af. Er hoeft maar iets te gebeuren in Almelo en van Binsbergen is alert, scherp en schrijft het op. Met zijn grote bek weet hij de lezer in beweging te krijgen.

0 reacties op “053-Heracles Almelo: 3-1”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties