Update : Toch Feyenoordfans in het Polman Stadion

U weet het inmiddels: Heracles verloor gisteren in de beker van Feyenoord na strafschoppen. Maar dat is eigenlijk niet het nieuws dat vandaag aan de koffieautomaat werd besproken. Burgemeester Jon Hermans had de fans van Feyenoord voorafgaand aan het duel een verplichte buscombi opgelegd en daar was men het in Rotterdam niet mee eens. Ook de club zelf stond het niet aan en dus zouden er geen Feyenoordfans afreizen naar Almelo. Maar wat schetste de verbazing gisteren: her en der stonden complete groepen Feyenoord fans in de Heracles vakken. In totaal zo’n 200 man. Al kort na het begin van de eerste helft klonken er Feyenoord liederen door het stadion en na de 1-0 van Pelle steeg zelfs groene rook op uit een vak. Complete verbazing alom. In allerijl probeerden politie en stewards de Rotterdammers te scheiden van de Heraclesfans. Ouders met kinderen werden verdreven van hun plek en zochten een veiliger plaats in het stadion. Tot overmaat van ramp moesten de rolstoelers hun speciale plek verlaten voor een plek in de hoek achter de boarding en camera’s. Een totaal onacceptabele situatie die volledig uit de hand had kunnen lopen.

En dan verwacht je natuurlijk dat Heracles optreed. Het uitvak open gooit en de Feyenoordfans daarin plaats. Niet dus. Er werd hen geen strobreed in de weg gelegd omdat de club bang is voor een boete. Het uitvak diende immers leeg te blijven zonder buscombi. En wat zei Jan Smit? “Kunnen we niets aan doen, kan gebeuren. Geen probleem”. In een onthutsend interview met RTV Oost raakt de preses nog geiriteerd omdat de interviewer dit toch een vreemde situatie vind. En terecht. Maar Smit blaft hem toe dat hij voortaan maar verantwoordelijk moet worden voor het veiligheidsbeleid. De club heeft op alle vlakken gefaald in deze situatie en steekt nog geen pink in eigen boezem. Supporters van Heracles reageren ondertussen, terecht, woest op de gang van zaken via diverse websites en social media. Ondertussen ging Smit nog even gezellig op de foto met de Feyenoordfans die daadwerkelijk overal in het Polman Stadion aanwezig waren. En dan ook nog tegen RTV Oost liegen dat hij niet met de fans op de foto is geweest. Terwijl de daadwerkelijke foto’s al overal te zien waren.

Heracles dient naar haar supporters toe haar excuses aan te bieden voor de situatie en ervoor te zorgen dat na deze wedstrijd en de wedstrijd tegen FC Twente, waarbij eenzelfde situatie het geval was, het beleid wordt aangepast en opgepakt zodat dit niet weer gebeurd.

(Het fotoverslag van de wedstrijd volgt later vandaag.)

UPDATE : het fotoverslag staat online, u weet ze te vinden..

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

1 reactie op “Update : Toch Feyenoordfans in het Polman Stadion”

  1. huupiehupvakp schreef:

    Supporters moeten gewoon door elkaar kunnen staan zonder enige vorm van aggresiviteit. Belachelijk al dat opgeklopte gedoe. Voor, tijdens en na de wedstrijd gewoon gezonde ‘strijd’. Samen pilsje drinken en samen genieten van voetbal ongeacht de uitslag. Elkaar de handen schudden bij verlies, gelijk of winst.

    Gaaf trouwens de foto’s van de Eisern Supporters (foto 8013, 8014)! Nicht ohne liebe!1. FC Union Berlin!!

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties