Stork en Maathuis willen hondenbelasting aanpakken

Eindelijk. Een initiatief om de lokale roverheid wat aan te pakken. Al jaren worden hondeneigenaren misbruikt om de gemeentekas te spekken. Van de geïnde hondenbelasting komt slechts een fractie terecht bij voorzieningen voor die hondeneigenaren. Op veel plekken in de stad zoek je je nog altijd een ongeluk naar een bak om de behoefte van je viervoeter in te deponeren.  En laten liggen betekent vette boete. Raadsleden Stork (ALA) en Maathuis (VVD) willen nu een discussie op gang brengen om het beleid te bespreken. Het innen van 1 boete van 60 euro kost de gemeente bijvoorbeeld 472.80 euro. Ridicuul natuurlijk. Verder is het niet eerlijk de hondeneigenaar als melkkoe te gebruiken voor de lekkende gemeentekas. De raadsleden komen met 3 mogelijke scenario’s. 1. hondenbelasting opheffen. 2. belasting halveren 3. alles blijft bij het oude.

Bekijk hier het volledige voorstel. Bij de eerste 2 scenario’s wordt een complete berekening geleverd die sluitend is. Het levert de gemeente zelfs geld op. En gezien het feit dat er vorig jaar maar 45 boetes zijn uitgedeeld is het onzin om hier de hele dag op te controleren. Hebben wij nog een toevoeging voor scenario 3: ook kattenbelasting heffen. Nog meer geld in de gemeentekas en scheelt enorm veel overlast. Het is toch belachelijk dat die beesten bij iedereen de tuin vol mogen schijten en de eigenaren geen euro hoeven te dokken. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

2 reacties op “Stork en Maathuis willen hondenbelasting aanpakken”

  1. Dion schreef:

    Hef dan ook paardenbelasting. Die rosbiefjes schijten de hele wijk onder zonder dat daar een cent voor betaald wordt. Tot overmaat van ramp mogen de paarden na overlijden niet eens in de lasagne verwerkt worden.

  2. McAber schreef:

    Dan ook postduivenbelasting.
    Zo lust ik er nog een paar: met een lekker sausje en wat knoflook.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares