LIVE: De beslissende raadsvergadering Heracles Stadion

En we zijn live in het stadhuis bij de gemeenteraadsvergadering waar vandaag, volgens onze bronnen, JA zal worden gezegd tegen het nieuwe Heracles stadion. Alle figuren die er belang bij hebben zijn aanwezig en wij houden u live op de hoogte van de vorderingen. Dus verwacht een shitload aan updates. Zet uw biertje maar vast koud!

Update: Bert Hummels nu aan het woord. Die komt met een amendement waarin vrijstelling wordt gegeven voor ondernemers aan de Zuid-as. Oftewel, meer winkels toestaan bijvoorbeeld in het nieuwe stadion.

Update: De Olde is nu aan de beurt. Hij pleit voor verhuren van goedkope vierkante meters in het centrum alwaar ondernemers de vrijheid krijgen om een showroom neer te zetten. De binnenstad voor horeca, boetiekjes en entertainment. Grote winkelketens gaan naar de rand van het centrum waar meer ruimte en parkeergelegenheid is.

Update: Luc Schuur (PvdA) verschijnt ten tonele. D66 zal namens hen en de VVD een amendement indienen waarin toestemming wordt gegeven voor niet sport gerelateerde winkels bij het stadion. Maar, de winkels moeten meer dan 1000m2 zijn en er mag maar 1 supermarkt komen. De huidige Plus supermarkt. Dit om winkelcentrum de Gors de beschermen. De voorwaarden gelden ook voor de woonboulevard waar ook andere winkels worden toegestaan.

Update: Fred Gerritsen (D66) licht bovenstaand amendement toe. Hierin worden ook shop-in-shops op de Woonboulevard verboden. Dit zou slecht nieuws zijn voor de bestaande shop-in-shop aldaar.

Update: En Stork van ALA houdt ons ook niet wakker. Het gaat dus om het amendement van D66, VVD en PvdA. Als die aangenomen wordt, waar het wel op lijkt, dan kan Heracles onder de genoemde voorwaarden van start.

Update: internet, het blijft handig. Zie hieronder de reactie van Gerwin Kamphuis. Wij zitten 2 meter achter hem maar dankzij onderstaande reactie weten we dat hij voor gaat stemmen. Nog meer raadsleden die even willen reageren? Dan kunnen wij deze Finse sauna verlaten en een koude rakker opentrekken.

Update: mededeling van huishoudelijke aard. Zouden de politieke partijen iets meer aandacht willen besteden aan hun amendementen? Toevoegingen met potlood en fouten. Onze tenen trekken er krom van. En dat is verantwoordelijk voor het wel en wee van onze stad…

Update: VVD toont nu een Powerpoint presentatie met hun visie voor de stad. Gemaakt door iemand die gisteren bekend is geworden met de animatiefuncties van het Microsoft programma. Nog niet in Comic Sans…

Update: Van Marle geeft namens college antwoord. Shop-in-shop kan juridisch niet worden tegengehouden. Dat kan uit amendement geschrapt worden. Verder is college gewoon tegen uitbreiding. Die verkiezingen kunnen niet snel genoeg komen.

Update: RTV Oost en TC Tubantia nemen alvast voorschot door te melden dat de kogel door de kerk is. Niets is minder waar, er moet nog gestemd worden maar de voortekenen zijn gunstig.

Update: Fredje ‘Echte Heraclied’ Gerritsen van D66 neemt het college even op de korrel en stelt zich volledig achter Heracles en de noodzaak van een nieuw stadion. Geen angst voor de ontwikkelingen rondom het nieuwe stadion.

Update: het gekissebis is begonnen. Gedoe en gebrabbel in de marge. Het wachten blijft op de stemming. Als het amendement wordt aangenomen heeft Heracles duidelijkheid en kan het met de investeerder beginnen met de invulling. Wij hopen vurig (letterlijk) dat men haast maakt. Het is in deze Finse sauna niet uit te houden.

Update: college aan het woord en komt met dreigement. Als het amendement wordt aangenomen tast dit de detailhandelsvisie zodanig aan dat er weer een nieuwe moet worden gemaakt. Wethouders staan lijnrecht tegenover hun eigen partij. Stappen ze op als het wordt aangenomen?

Update: eindelijk, het stemmen gaat beginnen. Cruciaal is het amendement van D66, VVD en PvdA.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

6 reacties op “LIVE: De beslissende raadsvergadering Heracles Stadion”

 1. LKA schreef:

  LKA stemt voor het amandement PvdA VVD en D66

 2. Evaahs schreef:

  Vol verwachting klopt ons hart……..

 3. GJ schreef:

  VVD, D66, PvdA, Lijst Cete en LKA is meerderheid. Enige vraag is of VVD unaniem stemt. Bij één dissident is er nog steeds een meerderheid.

 4. vannelle schreef:

  Bloed Zweet en Tranen ?

 5. vannelle schreef:

  tja tubantia he !

 6. beewee72 schreef:

  Lekker stel dit: hr G.W.L. Stork en mw I.A.M. ten Seldam-Even……

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties