Hondenbezitter bedankt!

Zo, dat is even lekker! Kregen we in 2012 zomaar 300.000 euro van de Almelose hondenbezitters… Dat is namelijk het bedrag dat de BV Almelo gemeente in de pot ‘algemene middelen’ heeft gestopt terwijl dat geld binnenkwam met het oormerk ‘hondenbelasting’. Volgens ons, en ook volgens de wet maar daar heeft het college schijt aan, had dat geld dan ook besteed moeten worden aan hond-gerelateerde-zaken. Maar daar wil het college dus mooi niets van weten.

Zoals praktisch alle problemen, is namelijk ook dit probleem, geen probleem voor het hocus-pocus college van burgemeester Hermans. Want zoals wethouder van Marle zegt: “Er is pas een probleem als alle hondenbelasting verdwijnt in de pot algemene middelen, en dat is niet zo”. Nee Jan, daar heb je een punt: Er verdween slechts  300.000 euro in het zakgeld potje van Jon en haar roversbende. En dat is inderdaad geen 400.000 euro. Toch fijn dat er iemand op de centen let.

Om nog maar even door te gaan met de opmerkelijkheden: Van de 100.000 euro die wél is opgegaan aan het hondenbeleid, verdween weer de helft in de portemonnee van de plaatselijke kantoorhandel: Het innen van de hondenbelasting heeft namelijk bijna 55.000 euro gekost. Pardon?

De slimme rekenaars onder ons zullen er inmiddels uit zijn: Van de 400.000 euro geïnde hondenbelasting, werd slechts een krappe 50.000 euro daadwerkelijk uitgegeven aan het hondenbeleid. Om je voor te schamen lijkt ons zo. Dus snel terugbetalen die handel en sorry zeggen. O nee wacht. Dit is Almelo: De gemeente gaat dus gewoon door met het innen van de hondenbelasting. Daarom: bezwaar maken doet u hierrr.

Over Monsieur Pleur

Scherp van tong en pen! Weet veel van een beetje en een beetje van veel. Houdt van bier met bitterballen maar champagne met oesters slaat 'ie zeker niet af. Neemt niet alles even serieus. Heeft over te veel dingen een mening.

0 reacties op “Hondenbezitter bedankt!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties