HNDB BOEK REVIEW: PROCEDURES EN PISTOLEN

Gisteravond presenteerde Mirjam Pool in een afgeladen Meridiaan (drankhol in de bieb voor uitgerangeerde politici) haar langverwachte tweede boek over de gijzeling in ons stadhuis. 16 Juni 2008 was de dag dat restauranthouder Ahmet O. zijn zaak en auto in de brand stak en bewapend het stadhuis binnenstormde. Een wethouder en vier ambtenaren werden gegijzeld. In het boek belicht de schrijfster de gijzeling van alle kanten. Hoewel verplichte kost voor bestuurders zal de inhoud van het boek toch lastig te verteren zijn. Er wordt namelijk ook ingegaan op de verziekte bestuurscultuur en de vriendjespolitiek die ook in verband wordt gebracht met andere kwesties zoals Dolle Pret en de Poortaffaire. Wij hoorden oud-wethouder Kuiper dit alles al snel op AAFM ontkennen. Ook de wethouders Van Woudenbergh en Van Marle zien het als een incident. Lekker makkelijk toch, maak van een probleem geen probleem en je hoeft ook niet op te treden. We hebben er een hard hoofd in dat men hieruit echt lering heeft getrokken.

Overigens ontving de altijd vriendelijke frontdesk-medewerker Refik Sahil uit handen van Mirjam Pool het eerste exemplaar. Hij was op het moment van de gijzeling aanwezig en kreeg vanwege zijn culturele achtergrond vooral in de nasleep daarvan het nodige te verduren.

Over Jelle

Hofleverancier van de items op HNDB. Anoniem en geïnfiltreerd in de Almelose samenleving. Wie het is? Niemand weet het en dat blijft ook zo.

1 reactie op “HNDB BOEK REVIEW: PROCEDURES EN PISTOLEN”

  1. McAber schreef:

    interview met Pool op Radio 1: alles is volgens de procedures gegaan. Gemeentebestuur krijgt onterecht de Zwarte Piet. Ahmet O. was gewoon een boef…..
    Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

    Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar staat er iets in over de pesterijen om gedurende de zaterdagmarkt zijn terras helemaal vol te bouwen met kramen terwijl voor de Rembrandt het volledig vrij werd gehouden?
    Daar is inderdaad geen vergunning voor nodig: dat deed het Gemeentebestuur gewoon op de Almelose manier….

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties